Ekonom

Arbetet är främst är riktat mot stöd och hjälp till förvaltningens utföraravdelning, Varbergs Omsorg

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 63 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Socialförvaltningens ansvarsområde omfattar såväl äldre- och handikappomsorg som individ- och familjeomsorg. Förvaltningen arbetar enligt en beställar-/utförarmodell vilket medför ansvar för processer som involverar både interna och externa utförare. Socialförvaltningen omsätter ca 1 300 mnkr och ca 50% av verksamheten är i nuläget konkurrensutsatt. All myndighetsutövning är samlad i en uppdragsavdelning (där beställningarna sker) och egendriften är samlad i en utföraravdelning. Socialförvaltningen har en samlad ekonomistab som ansvarar för förvaltningens ekonomistyrning samt ger stöd till hela förvaltningen i ekonomifrågor.

Arbetsuppgifter

Vill du ha stimulerande arbetsuppgifter, ansvar och engagerade arbetskamrater i en trevlig arbetsmiljö i centrala Varberg så är denna tjänst något för dig!

Tjänsten är placerad på den gemensamma ekonomiavdelningen som består av 7 personer. Du kommer att vara en av två ekonomer som tillsammans bildar ett team vars arbete främst är riktat mot stöd och hjälp till förvaltningens utföraravdelning, Varbergs Omsorg.

Som ekonom ansvarar och driver du arbetet med uppföljning, prognoser och budget samt analys i nära samarbete med verksamhetens chefer. Du arbetar för att säkerställa och effektivisera det ekonomiska processflödet. Tycker du även att personal- och bemanningsekonomi är spännande områden är detta tjänsten för dig.

I din uppgift ingår att på ett konsultativt arbetssätt fungera som expertfunktion i ekonomiska frågor.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi och några års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. För att lyckas behöver du vara lyhörd och entusiastisk samt tycka om att jobba självständigt och driva frågor framåt. Du har en god analytisk förmåga och kan se samband och helhet samt har förmågan att skapa trygghet och inge förtroende i samtal och möten. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Har du erfarenhet av Hypergene eller liknande verktyg som kommer att utvecklas kontinuerligt för både planering och uppföljning i kommunen så är det en fördel. Kunskaper i avancerad Excel är ett plus.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan

Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk. Ansök senast 2019-01-06. Referensnummer för tjänsten är A835354.

Kontakt

Ola Viestam,  Avdelningschef, 070-962 87 26.

Fackliga företrädare
Vision 072-358 03 90
Ulf Pellby Akademikerförbundet SSR 070-267 80 51 ulf.pellby@varberg.se.
Carmen Mangas Civilekonomerna 073-033 74 25

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram