Ekonom

En rolig men också utmanande roll där du har stor påverkan på det fortsatta arbetet kring ekonomin.

Västra Mälardalens Kommunalförbund ger medlemskommunerna Köping, Arboga, Kungsör och Surahammar med tillhörande kommunala bolag och förbund service och support inom bland annat räddningstjänst, lön, krisberedskap, upphandling, IT och telefoni. Förbundet har totalt cirka 170 anställda varav ca 70 inom administrationen och 100 inom räddningstjänsten.

Vår värdegrund innebär att alla medarbetare ska känna stolthet i att arbeta i Västra Mälardalen kommunalförbund. Det når vi genom att visa respekt för varandra, engagemang , ha uppdragsgivarna i fokus och att allas gemensamma insatser bidrar till ett gott resultat för helheten.

Är du precis som vi förtjust i att arbeta med siffror? Vill du vara ett verksamhetsnära stöd ut mot våra chefer i deras arbete med sin ekonomi? Då har vi jobbet för dig!

Nu söker vi en ekonom till oss på Västra Mälardalens Kommunalförbund med placering på ekonomiavdelningen. Avdelningen tillhör den administrativa förvaltningen i förbundet och består idag av en ekonomichef och fyra medarbetare. En av våra medarbetare har valt att gå vidare till nya utmaningar vilket gör att vi behöver nyanställa. Är du vår nya kollega som tillsammans med oss vill arbeta med kommunal ekonomi?

Vi erbjuder dig som ekonom en rolig men också utmanande roll där du kommer ha stor påverkan på det fortsatta arbetet kring ekonomin. Som ekonom hos oss kommer du få arbeta med ekonomifrågor i ett brett perspektiv då vi är en liten organisation.

Arbetsuppgifter

  • hantering av budget, bokslut och prognoser
  • rapportering
  • genomförande av ekonomiska analyser
  • anläggningsredovisning
  • utveckling av våra ekonomiska processer
  • ge stöd och service i ekonomiska frågor.

En viktig roll är att finnas som ett bollplank för cheferna ute i verksamheten och skapa förståelse för siffrorna. Muntliga dragningar och presentationer gällande ekonomiska rapporteringar ingår.

Förutom att stötta våra chefer ute i verksamheterna och vara specialisten kommer du driva samt ta initiativ till utvecklings- och projektarbeten. Vi vill på ett bättre sätt tillvarata teknikens möjligheter och ytterligare digitalisera de ekonomiska processerna. Vi är en liten organisation och vi arbetar för varandra. Det innebär även att vid behov kunna stötta i det ekonomiadministrativa arbetet.

Vi söker dig med en högskoleutbildning inom ekonomi samt med erfarenhet av arbete som ekonom. Vi förutsätter att du är en driven IT-användare och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi arbetar idag med ekonomisystemet CGI Raindance och Qlik View beslutsstöd. Vi ser gärna att du sedan tidigare har arbetat med kommunal ekonomi samt i en politiskt styrd organisation. Det är meriterande om du tidigare drivit projekt-, förändrings- och/eller utvecklingsarbete. Kanske har du tidigare arbetat med utveckling inom olika ekonomisystem, med digitalisering eller med rutiner och arbetssätt som kan vara till nytta för vår fortsatta resa?

God samarbetsförmåga och tydlighet behövs i ditt stödjande och konsulterande arbete mot cheferna. Vi vill att du som person tar egna initiativ, löser olika situationer samt är noggrann och tar ansvar för ditt uppdrag där du har förståelse för helheten.

B-körkort är ett krav då bilkörning ingår i tjänsten eftersom våra verksamheter är utspridda i de olika medlemskommunerna.

Vi arbetar alla mot uppsatta mål och vi värdesätter att ha roligt tillsammans.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

När du skickar in din ansökan godkänner och samtycker du till att Västra Mälardalens Kommunalförbund behandlar dina personuppgifter enligt GDPR.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varighet/arbetstid

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Arbetsplatsen är förlagd till  Hultgrensgatan 4 i Köping.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ange referens 2018/141. Sista ansökningsdag är 2019-01-06.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram