Ekonom

Välkommen till Orsa kommun, en liten pärla i Siljansbygdens norra del. En inbjudande miljö med nära samverkan och korta beslutsvägar. Orsa – helt enkelt!

Kommunen har det yttersta ansvaret för att alla som bor eller tillfälligt vistas i kommunen får sina grundläggande behov av stöd och social trygghet tillgodosedda. Kommunledningskontoret fungerar som service, samordnings- och ledningsstöd inom verksamhetsområden ekonomi, personal, kansli samt kommunikation.

Ekonomiavdelningen i Orsa kommun söker en ekonom. Ekonomiavdelningen består av fem medarbetare inklusive vår ekonomichef. Eftersom vi är en liten arbetsgrupp har vi ett nära och prestigelöst samarbete. Det är viktigt för oss att ställa upp för varandra.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande. Arbetet med att införa e-handelssystem har påbörjats och här har du en viktig uppgift. Under tiden ansluter vi fler leverantörer som levererar sve-faktura till nuvarande fakturahanteringssystem. Under en övergångsperiod kommer viss del av din arbetstid innebära skanning och ankomstregistrering av leverantörsfakturor samt övrig administration kring leverantörsreskontra.

Tjänsten innebär även ett visst ansvar för systemförvaltning.

Du och vår ekonom som arbetar med löpande bokföring och avstämningar med mera ersätter varandra vid ledigheter.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom ekonomi med några års arbetslivserfarenhet med ekonomiarbete eller, som arbetsgivaren bedömer, annan motsvarande erfarenhet.

För att lyckas med detta arbete behöver du ha god erfarenhet och kunskap om redovisning och praktisk bokföring, gärna i en större organisation. Erfarenhet av kommunalt ekonomiarbete är meriterande. Eftersom en stor del av tjänsten kommer att handla om systemförvaltning och utveckling/införande av it-system bör du ha ett intresse och erfarenhet av detta.

Du bör ha en utvecklad förmåga att se helheter och sammanhang. Du är analytisk och kvalitetsmedveten och lägger stor vikt vid att leva upp till satta mål. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver processen vidare. Du är en rutinorienterad person men vill samtidigt ha ett arbete där du får möjlighet att hitta nya lösningar, förenkla och effektivisera.

Din pedagogiska förmåga och ditt sätt att kommunicera kommer att ha stor betydelse i ditt arbete. För att bli framgångsrik i rollen bör du kunna skapa goda relationer, ge god service och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Vi värderar egenskaper som ödmjukhet, flexibilitet och god samarbetsförmåga högt. Att uttrycka sig väl i tal och skrift faller sig naturligt för dig.

Välkommen till en spännande och viktig tjänst där du får möjlighet att verka i en mindre kommun.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

För mer information om tjänsten kan du ta kontakt med Sara Laggar, ekonom, på telefon: 0250 – 55 21 28 eller sara.laggar@orsa.se.

Sök jobbet här.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.