Ekonom

Vi söker dig som har ekonombakgrund och som vill arbeta i en spännande och utvecklande roll hos oss.

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer från närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har ekonombakgrund och som vill arbeta i en spännande och utvecklande roll hos oss.
Arbetet innebär dels att du kommer vara kontaktekonom mot barn- och utbildningsnämnden och dels kommer du att arbeta med kommunövergripande ekonomifrågor, ekonomi- och verksamhetsstyrning, statistik och nyckeltalsjämförelser.
I dina arbetsuppgifter kommer det att ingå att arbeta med budget, månadsuppföljningar, ekonomiska analyser och fungera som ett stöd i ekonomifrågor gentemot förvaltningens verksamheter.

Låter det spännande - tveka inte att snarast skicka in din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi. Vi ser att du behöver ha arbetat med liknande arbetsuppgifter i några år, och har du arbetat inom offentlig verksamhet är det starkt meriterande.

Det krävs goda kunskaper i Office-paketet, framför allt Excel, och gärna erfarenhet från ekonomisystem. Om du har tidigare erfarenhet av Visma Ekonomi och Stratsys är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid att till våra förtroendevalda och förvaltningar lämna en kvalificerad ekonomiservice. Du skall kunna arbeta på ett självständigt och resultatinriktat sätt. Vi har därför stora krav på Dina personliga egenskaper, Din initiativförmåga, Din servicekänsla och Din samarbetsförmåga. Rollen kräver att du har helhetssyn, är strategisk och har ett långsiktigt och brett perspektiv på frågor. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Vi ser att du är kommunikativ och pedagogisk samt att du har lätt för att formulera dig i tal och skrift.
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är ett krav.
Goda kunskaper i Office-paketet och gärna erfarenhet från ekonomisystem krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2019-06-03.
6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. Enligt överenskommelse

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Övrigt

Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Vingåkers kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Vingåkers kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer är 2019/86. Sista ansökningsdag är 2019-04-28.

Kontaktperson

Elin Höghielm, Ekonomichef, 0151-191 16, 073-066 38 39, elin.hoghielm@vingaker.se.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram