Ekonom Grästorps kommun

Vi söker en ekonom som vill arbeta verksamhetsnära i en lärande organisation.

Grästorp ligger vackert söder om Vänern och mitt i Västra Götaland med närhet till Trollhättan, Vänersborg, Lidköping och Vara. Här bor ca 5 700 invånare och vi är cirka 500 medledare som arbetar i Grästorps kommun. I Grästorp har vi gjort tydliga val. Vi väljer att välkomna förändringar och att tro på en ljus framtid och vi är en kommun som tar tillvara på möjligheterna. Vi arbetar med Grästorp 5.0 som består av fem principer som hjälper oss att framtidssäkra vår välfärd. Vi tänker värdskap, medledarskap, helhet, digitalisering och innovation i allt vi gör. I mötet med dem vi är till för skapas kvaliteten i vår verksamhet och värdskap handlar om konsten att få människor att känna sig välkomna.

Grästorps kommun erbjuder ett arbete i en organisation med stimulerande uppgifter och goda möjligheter att påverka arbetssätt och utveckling av den egna kompetensen. Grästorps kommun är den lilla kommunen med närhet till förtroendevalda, chefer och medledare i organisationen. All kommunal verksamhet finns samlad i tätorten.

Inom ekonomienheten råder en positiv stämning med gott samarbetsklimat. Vi värnar om god arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ekonom som vill arbeta verksamhetsnära i en lärande organisation. Som verksamhetsnära ekonom har du en viktig roll i arbetet när Grästorps kommun utvecklas. Din huvuduppgift blir att arbeta som ekonom mot bildningsverksamheten med stöd till skolchef och rektorer i ekonomiska frågor. I bildningsverksamheten ingår bland annat förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Du kommer också att arbeta med kommunövergripande ekonomifrågor och ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du kan även ingå i olika utvecklingsprojekt och vara stöd till uppföljning av investeringsprojekt.

I dina arbetsuppgifter kommer det att ingå att arbeta med budget, uppföljning, prognos- och bokslutsarbete, intern kontroll, statistik och andra vanligt förekommande arbetsuppgifter av ekonomisk karaktär. Arbetet innefattar även att ta fram underlag för beslut samt att vara föredragande vid ekonomiska ärenden i bildningsutskottet.

Arbetet innebär att greppa små och stora frågor och att snabbt ställa om med stor flexibilitet, öppenhet och prestigelöshet.

Tjänsten är centralt placerad på ekonomienheten och du blir en av sex medledare som arbetar inom olika specialområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi. Erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomiområdet är meriterande. Det är önskvärt att du har erfarenhet från ekonomiarbete i offentlig verksamhet. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av vanligt förekommande ekonomi- och fakturasystem. Det krävs goda kunskaper i Office-paketet, framför allt Excel.

Vi söker dig som är självständig, noggrann, systematisk, analytisk och initiativrik samt har en god pedagogisk förmåga då du ska kunna förmedla kunskap om ekonomiska förutsättningar och system till verksamhetsansvariga chefer. Ekonomiarbetet är ofta starkt tidsstyrt och ställer därför stora krav på din förmåga att snabbt sätta dig in i frågeställningar, se sammanhang och hantera tidspress.

Då uppgifterna till stor del handlar om att ge stöd och service i organisationen är det viktigt att du är serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och kan skapa förtroendefulla relationer. Vi lägger därför stor vikt vid bemötandet och dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställnin på heltid. Individuell lönesättning.

Andra uppgifter

Grästorps kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från säljare som erbjuder annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Gör en digital ansökan enom att klicka här. Referensnummer: A873200. Sista ansökningsdag är 2019-05-12.

Upplysningar

Kaisa Lundqvist, Tillträdande ekonomichef, 0514-580 66, kaisa.lundqvist@grastorp.se.

Gill Hofling, Vision, 0514-580 25, gill.hofling@grastorp.se.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram