Ekonom

Är du ekonom med gedigen redovisningskompetens finns ett trevligt och stimulerande jobb i Jönköping.

Stadskontorets ekonomiavdelning består av 27 medarbetare, varav nio tillhör redovisningsenheten. Redovisningsenheten har bl.a. övergripande ansvar för kommunens ekonomisystem, den löpande redovisningen samt delårsrapport och bokslut. Vi behöver nu rekrytera en ekonom som tillsammans med övriga medarbetare på enheten ska svara för det löpande ekonomiarbetet. 

Arbetsuppgifter

Tjänsten är inriktad mot ekonomisystem och redovisningsfrågor. Arbetet sker i nära samarbete med övriga ekonomer inom avdelningen. Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Bokslut, delårsrapport samt löpande redovisning
  • Administration och samordning av kommunens ekonomisystem och kopplingar till försystem
  • Utveckling och effektivisering av redovisningsrutiner samt dokumentation av ekonomisystem och rutiner
  • Projektledning och projektarbete
  • Pensionsredovisning, leasing, statistik, momsfrågor m.m.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning och flerårig erfarenhet som ekonom/controller inom kommun eller annan offentlig verksamhet. Det är nödvändigt att du har mycket goda IT-kunskaper och intresse för IT. Du är en strukturerad person som uppnår resultat och driver processer. Du arbetar bra ihop med andra och har förmågan att väga samman komplex information.

Upplysningar

Redovisningschef Kent Lundwall, tel 036-10 57 32.
Fackliga kontaktpersoner finns på www.jonkoping.se/fackligastk.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer 19-04-0031. Sista ansökningsdag är 2019-08-14.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Jönköpings kommun

Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.

Stadskontoret

Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram