Ekonom

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 900 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med och utveckla kommunens redovisning?

Du kommer att tillhöra ekonomiavdelningen på kommunstyrelsens förvaltning. Avdelningen består idag av 10 medarbetare som utgör kommunens övergripande ekonomifunktion. Vi ansvarar för kommunens planerings- och uppföljningsprocess genom mål och budget, redovisning, löpande uppföljningar och analyser samt bokslut, verksamhetsberättelse och årsredovisning. Finansiering, inköp och systemförvaltning ingår också i avdelningens ansvarsområde.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. Du har ansvar för kommunens anläggningsregister, investerings- och exploateringsredovisning. I arbetsuppgifterna ingår redovisnings- och bokslutsarbete samt statistikfrågor. Tillsammans med övriga medarbetare på ekonomiavdelningen förbättrar och utvecklar du redovisningens rutiner och processer. I ditt arbete ingår viss systemförvaltning och stöd till medarbetare och chefer i ekonomiska frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på högskolenivå samt gärna flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Har du kunskap och erfarenhet av redovisning, kommunal ekonomi och ekonomisystemet Raindance är det meriterande. Vi ser gärna att du har arbetat i en politiskt styrd organisation.

För att lyckas och trivas i rollen har du god förståelse för ekonomiska samband samt ett intresse för att arbeta med olika redovisningsrelaterade frågor.

Du är van vid att arbeta självständigt samt har förmåga att ta ansvar och egna initiativ samtidigt som du arbetar nära övriga kollegor på avdelningen och i verksamheten. Du har förmåga att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt med fokus att ständigt förbättra.

Om du är intresserad av siffror och vad som döljer sig bakom så erbjuder vi dig ett omväxlande arbete med stor möjlighet att påverka.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2020-10-25.

Referensnummer för tjänsten är C42032.

Kontakt

Maria Åhström, Ekonomichef, 0142-85127.

Stefan Knutsson, Redovisningsstrateg, 0142-85883.


Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 27 900 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.