Ekonom

Tibro kommun, med 11 000 invånare, ligger i norra delen av Västra Götalands län. Här finns ett brett näringsliv med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik och ett rikt föreningsliv med många framstående idrottare. Tibro kommun jobbar målmedvetet med utveckling och erbjuder sina invånare en mycket uppskattad kommunal service!

Tibro kommun söker nu en ekonom som med stort engagemang vill vara med i arbetet att utveckla kommunens ekonomistyrning. Du kommer att vara placerad på kommunens ekonomiavdelning och i huvudsak verka som ekonom för kommunens socialförvaltning. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande arbete på en positiv och väl fungerande arbetsplats.

Ekonomiavdelningen består av 7 personer som hanterar kommunens ekonomi-administration och ger stöd till kommunens samtliga chefer i ekonomifrågor. Hos oss finner du ett väl fungerande team med ett starkt driv att löpande utveckla kommunens ekonomihantering. Tibro kommun har en solid ekonomi och kännetecknas av ett gott samarbetsklimat både vad gäller politik och tjänstemannaorganisation.

Arbetsuppgifter

Tjänsten präglas av varierande arbetsuppgifter med stor möjlighet att vara med och påverka både små och stora processer i kommunens ekonomihantering. I arbetet ingår bland annat att:

  • Verka som förvaltningsekonom för kommunens socialförvaltning med dess verksamheter äldreomsorg, individ- och familjeomsorg samt funktionsnedsättning. Som förvaltningsekonom bistår du budgetansvariga med ekonomkompetens i arbetet med budget, prognos och bokslut.
  • Medverka i kommunövergripande utveckling inom ekonomiområdet. Kommunen står bland annat inför byte av ekonomisystem tillsammans med 8 andra kommuner i Skaraborg.
  • Vi vill använda din specifika kompetens på bästa sätt i vår arbetsgrupp så beroende på dina kunskaper och erfarenheter så kan till exempel även arbete mot andra förvaltningar bli aktuellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning, gärna med ekonomisk inriktning.

  • Du har ett strukturerat arbetssätt och god förmåga att självständigt hantera rutiner och processer.
  • Du är professionell och serviceinriktad i mötet med människor. Samtidigt som du är en god pedagog och på ett enkelt sätt kan förklara ekonomiska sammanhang för icke-ekonomer.
  • Du har goda kunskaper i redovisning
  • Du har goda kunskaper i Office-programmen och då särskilt Excel.
  • Erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem är meriterande.

Anställningsform

Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2020-11-12. Referensnummer för tjänsten, A979950.

Upplysningar

Ulf Jansson, Ekonomichef , ulf.jansson@tibro.se, 0504-18118

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0504-180 00.


Övrigt

Tibro kommun har inför rekryteringen valt rekryteringskanaler. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.