Ekonom

Välkommen till oss! Vi söker en erfaren ekonom som kommer ha inriktning mot Socialförvaltningen. Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomiområdet samt erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel och det är en fördel om du har erfarenhet från budget- och bokslutsarbete inom en politiskt styrd organisation.

Om arbetsplatsen

Vi är en växande kommun med ca 8 700 invånare, drygt 300 företag och mer än 1 miljon besökare årligen. Kommunikationerna är goda med pendlingsavstånd till Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar. I Lessebo kommun är det lätt att lära känna varandra. Det finns ett nära samarbete förvaltningar och politiker emellan.

I Lessebo kommun ser vi lite längre. Vi satsar på utvecklingsfrågor som stärker kommunen på både kort och lång sikt samt investerar för framtidens generationer. Tillsammans skapar vi en grön kommun som vi är stolta över och där vi värnar om varandras framtid. Vårt utvecklingsarbete med ”utvecklingsstrategi 2025” fortsätter där målsättningen är att Lessebo kommun gör en hållbar resa där vi är fler än 10.000 invånare 2025. Lessebo kommun ska vara en attraktiv och trygg plats att leva på, för alla invånare.

Arbetsuppgifter

Lessebo kommun söker en erfaren ekonom som kommer att arbeta med budget, prognos, bokslut och ekonomiska analyser med inriktning mot Socialförvaltningen. Du kommer även att ha en central roll i att utveckla verktyg och rapporter utifrån verksamhetens behov. Det ingår i din roll att vara ett direkt stöd till cheferna i ekonomiska frågor och du kommer att föredra ekonomiärenden i Socialnämnden.

Tjänsten är centralt placerad på kommunens ekonomiavdelning som är en del av kommunledningsförvaltningen. Ekonomiavdelningen består i dag av 8 personer med olika ansvarsområden och kompetenser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomiområdet samt erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel och det är en fördel om du har erfarenhet från budget- och bokslutsarbete inom en politiskt styrd organisation.

Du har en god analytisk förmåga, är noggrann och tycker om att utveckla verksamheten för att uppnå effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du har lätt för att samarbeta, men är också van att arbeta självständigt och har förmågan att skapa trygghet och inge förtroende i samtal och möten. Vi söker en engagerad person med ett positivt synsätt som har lätt att utrycka sig i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-22. Referensnummer är A1019738.

Kontaktperson

Maria Trulsson, Ekonomichef
0478-12531 eller 073-4456340
maria.trulsson@lessebo.se

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram