Ekonom

Tjänsten innebär breda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. Du kommer att vara ekonomstöd till verksamhetsansvariga inom verksamhetsområde Funktionsstöd (huvuduppdrag Hälsa) och inom Utförarservice (huvuduppdrag Samhälle). Du kommer i första hand att arbeta med verksamheternas budget, uppföljning, prognoser samt bokslut/årsredovisning. Du kommer arbeta mycket tillsammans med huvuduppdragens chefer och övriga ekonomer på enheten.

Om arbetsplatsen

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Servicestöd har cirka 100 medarbetare och består av fyra verksamhetsområden inom ekonomi och kvalitet, HR, kommunikation, digitalisering och säkerhetsarbete. Inom Servicestöd finns också kommunens kundtjänst.

Verksamhetsområdet Ekonomi och kvalitet består av de fyra enheterna Budget, Redovisning, Upphandling och Fastighet. Budgetenheten söker nu en ekonom för tillsvidareanställning. Samtliga verksamhetsekonomer i Ängelholms kommun tillhör Ekonomi och kvalitets Budgetenhet. Budgetenheten arbetar bland annat med att stödja huvuduppdragen, Servicesstöd och kommunledningen i olika ekonomiska frågor. Framförallt gäller det i budget-, prognos- och bokslutsarbetet. Enheten kommer framöver att bestå av åtta ekonomer, en kvalitetsutvecklare och en budgetchef.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär breda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. Du kommer att vara ekonomstöd till verksamhetsansvariga inom verksamhetsområde Funktionsstöd (huvuduppdrag Hälsa) och inom Utförarservice (huvuduppdrag Samhälle). Du kommer i första hand att arbeta med verksamheternas budget, uppföljning, prognoser samt bokslut/årsredovisning. Du kommer arbeta mycket tillsammans med huvuduppdragens chefer och övriga ekonomer på enheten.

Kvalifikationer

Arbetsuppgifterna kräver att du har en ekonomisk utbildning på högskolenivå och du har arbetat med liknande arbetsuppgifter i en kommunal organisation. Arbetet kräver också att du har analytisk förmåga och kan lyssna in verksamhetens behov och sätta in detta i en helhet. Vidare ser du kopplingar mellan ekonomiska utfall och händelser i verksamheten. Du ska vara en god pedagog i ekonomifrågor samt ha förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skift. Du är proaktiv och utvecklingsinriktad, ser behov och ger förslag på förändringar i ett tidigt skede. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som ekonom med funktionsstödsverksamhet.

Din IT-kompetens är hög och du rör dig obehindrat mellan olika system och Officeprogram. Kommunen arbetar bland annat i ekonomisystemet Raindance, e-handelssystemet Proceedo samt beslutsstödsystemet Hypergene. Det är meriterande om du har erfarenhet av dessa system.

Arbetet innebär många kontakter och därför måste du ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer, vara entusiastisk och ha en god konsultativ förmåga. Du ska vara van vid att arbeta självständigt samt ha förmåga att ta ansvar och egna initiativ. Arbetsmängden kommer variera under året och du måste kunna hantera deadlines även när arbetsbelastningen är högre.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-24
Referensnummer: A1122641
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk:

Ansök

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fredrik Karlsson, Budgetchef, 0431 87 000, fredrik.karlsson@engelholm.se

Fackliga företrädare når du via vår kundtjänst: 0431-870 00


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram