Ekonom

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för uppdraget, samt erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. I rollen som ekonom förutsätter vi att du har ett konsultativt arbetssätt och en god förmåga att kommunicera komplicerade ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt.

Stab och serviceförvaltningen, Ekonomienheten

Rättvik – där tradition möter framtid!
Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra invånare och besökare; mycket tack vare vårt gedigna hållbarhetsarbete.

Beskrivning

Ekonomienheten svarar för koncernens övergripande ekonomiska frågor och har en rådgivande och samordnande roll gentemot kommunens förvaltningar och de kommunala bolagen.
Enheten är placerad inom stab- och serviceförvaltningen och består av nio medarbetare.

Som intern serviceenhet stöttar ekonomienheten övriga förvaltningar i deras arbete och
tre av enhetens medarbetare jobbar direkt mot kommunens förvaltningar som ekonomer. Till den gruppen söker vi nu en ekonom som kan komplettera enhetens övriga medarbetare och som i första hand kommer att arbeta med samhällsutvecklingsförvaltningen. Förvaltningen hanterar frågor som rör mark- och plan, miljö- och bygg, näringsliv, kultur och fritid.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att:

  • Vara strategiskt stöd till politiker och tjänstemannaledningen för i första hand samhällsutvecklingsförvaltningen. Vara föredragande i ekonomiska ärenden i utskott.
  • Budgetarbete, budgetuppföljningar med prognoser, även delårsbokslut och årsbokslut på förvaltningsnivå.
  • Ekonomiska uppgifter av mera övergripande karaktär inom kommunen.
  • Genomföra kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar samt att presentera dem på ett sätt som är anpassat till målgruppen.
  • Vara delaktig i verksamhetsutveckling.
  • Utbilda och informera chefer/verksamhetsansvariga inom det ekonomiska området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för uppdraget, samt erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete.

I rollen som ekonom förutsätter vi att du har ett konsultativt arbetssätt och en god förmåga att kommunicera komplicerade ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt.
Goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Excel, är ett krav för tjänsten.
Vi använder Visma Public som affärssystem och därför är vana från detta system eller liknande meriterande. Hos oss hanterar vi stora mängder information i flera olika datasystem, varför det är viktigt ha en god digital mognad, med vana att tillgodogöra sig tekniska nyheter.

Vi ser gärna att du har vana av att arbeta med processorienterad verksamhetsutveckling med hjälp av processbeskrivningar, riskanalyser och kontrollplaner.

Som person är du strukturerad, analytisk och ansvarskännande, har lätt för att skapa goda relationer såväl med interna som externa kontakter. Du har lätt för att prioritera, är stresstålig och initiativrik samtidigt som du är flexibel och kan anpassa dig till verksamhetens behov.

Övrigt

I denna rekrytering erbjuder vi medflyttarservice i samarbete med Rekryteringslots Dalarna och bostadsförtur i samarbete med RFAB.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Om arbetsgivaren

I Rättviks kommun skapar vi förutsättningar för utvecklande arbetsplatser med trygga ledare och medarbetare.
Vi värnar om varandras arbetsmiljö och vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas hos oss.
För oss är det viktigt att alla går till jobbet med en positiv känsla och känner arbetsglädje.
Vi skapar livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag, vi har Sveriges Viktigaste Jobb!

Kontakt

Ann Lissåker, 0248-70116
Facklig företrädare
Susann Woxmark, Vision, 0248-70274

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort: Rättvik
Sista ansökningsdag: 2022-10-16

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-16. Mer information finns via länken nedan:

Läs mer

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram