Ekonom

Vård- och äldreförvaltningen i Borås stad söker efter en ny ekonom. Läs mer om tjänsten i annonsen.

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård, omsorg och service, likväl som hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv var dag. Förvaltningen består av ca 2 200 medarbetare, varav 80 chefer, och ansvarar för en nettobudget på 1,3 miljarder kronor.

Tillsammans utför vi ett meningsfullt arbete med fokus på dem 4000 brukare/patienter som vi är till för. Genom ett gott samarbete med ständiga förbättringar främjar vi också en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd inom Borås stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, rabatterat pris på Västtrafiks årskort, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Vård- och äldreförvaltningens ekonomifunktion består av fyra ekonomer, två ekonomiadministratörer och en lokalsamordnare.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter: Arbetet som ekonom/controller är varierande och du kommer att arbeta med de flesta förekommande uppgifter inom budgetering, månadsuppföljning, prognostisering, redovisning och bokslut i nära samarbetet med budgetansvariga chefer. Att göra ekonomiska analyser och utredningar, bearbeta ekonomisk information, ta fram ekonomiska beslutsunderlag, intern kontroll och statistik samt att ge information och utbilda chefer inom verksamhetsområdet ingår också i uppdraget. Du kommer att arbeta självständigt som aktivt stöd och bollplank till ett antal av cheferna inom Vård- och äldreförvaltningen i frågor som rör ekonomisk styrning och uppföljning.

Kvalifikationer: Lämplig utbildningsbakgrund är högskoleutbildning med ekonomisk inriktning. Du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete där bland annat kontroller och analyser varit viktiga ingredienser, gärna i en större organisation. Har du erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning är det meriterande. Du har goda kunskaper i Excel, som du kommer att arbeta med dagligen, och det är bra om du har kunskap och praktisk erfarenhet av att arbeta i ett större ekonomisystem. Du har god pedagogisk förmåga och kan skapa ekonomisk förståelse även hos den som inte är ekonom. Du har också en god förmåga att se verksamheten bakom siffrorna. Du tycker om att arbeta självständigt mot uppsatta mål och åstadkommer resultat samt är en analytisk problemlösare som fokuserar på rätt saker även när det händer mycket omkring dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
lämnas av chef för ekonomifunktionen Ulrica Fagerson, tfn 033-35 70 47 eller 0768-88 70 47. Fackliga företrädare nås genom Borås Stads växel 033-35 70 00

Ansökan sker via via Borås stads lediga jobb senast 2018-09-30 (Ref nr 28:2018:56).

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram