Ekonom

Ditt ansvarsområde är barn- och utbildningsförvaltningen, vilket är vår största förvaltning.

Som ekonom har du en nyckelroll i Vetlanda kommuns verksamhet. Vi medverkar i alla processer kopplade till ekonomi där budget, uppföljning och utvärdering är centrala delar. Vi jobbar också med besluts-, analys- och verksamhetsstöd.
Kommunens ekonomer sysslar med både intern och extern redovisning, alltid med utgångspunkt i gällande lagstiftning och med hänsyn till förväntningar från såväl medborgare som politiker. Vi jobbar huvudsakligen med chefer och andra tjänstemän, samt med den politiska organisationen.

Som anställd hos oss blir du en del av ekonomikontoret, som består av våra ekonomi- och upphandlingsavdelningar. Vi sitter i stadshuset, mitt i hjärtat av Vetlanda.

Välkommen till oss och till en kommun som kännetecknas av vänlighet, lösningsfokus och livskvalitet. Här finns ett aktivt föreningsliv, ett näringsliv med flera internationellt spännande företag, idrott på elitnivå och engagerade invånare. Hela 94 procent säger att de skulle rekommendera andra att flytta hit. Med närheten till den aktiva småstadens handel och service och med rekreationsmöjligheter i en natur som ser ut ungefär som Astrid Lindgrens sagor är det inte svårt att förstå varför. Här finns tid, och möjlighet, att göra mer av livet.

Arbetsuppgifter

Sex av våra ekonomer är knutna till olika kommunala verksamhetsgrenar på förvaltningsnivå. Det är i den gruppen du kommer att ingå. Vi söker nu ekonomer för två av våra största förvaltningar: barn- och utbildningsförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen.

Som ekonom arbetar du nära förvaltningschefen i respektive förvaltning men även med övriga tjänstemän, framför allt med de olika ledningsfunktionerna. I tjänsten ingår att lära känna din förvaltnings olika verksamheter. Vi söker därför dig som trivs i sociala sammanhang, är kommunikativ och som tycker om att samarbeta.

Hos oss får du ett arbete med stor möjlighet och frihet att styra din egen arbetsdag. Du är självgående men har många olika nätverk omkring dig, inte minst med kollegor. Här finns stora möjligheter till kompetensutveckling, beroende på vad just du har med dig för kunskaper.

Vi jobbar främst med systemen Unit4 Business World och Hypergene och förutsätter att du är en van användare av Office-paketet.
Vi söker dig som är noggrann och som har förmågan att fokusera på rätt detaljer på rätt nivå. Du ser sammanhang och kan identifiera vad som är viktigt. Är du redo för en rolig och spännande utmaning? Välkommen till oss!

Kvalifikationer

Högskoleexamen inom ekonomiområdet eller vad vi bedömer är motsvarande erfarenhet.

Erfarenhet av resursfördelning är meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av barn- och utbildningsområdet alternativt vård- och omsorgssektorn. B-körkort

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2018-12-21.

Anställningen

Tillsvidareanställning heltid och med tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Ekonomichef Andreas Eliasson, 0383-971 42 eller 070-386 71 42
andreas.eliasson@ vetlanda.se

Facklig företrädare
Facklig företrädare kan kontaktas via kommunens växel, 0383-971 00.

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram