Ekonom, barn- och utbildningsförvaltningen

Nu söker vi två ekonomer som är drivande och bra på att kommunicera ekonomiska frågor.

 

Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 83 000 invånare, bara en timmes resa från storstadsområdet vid Öresund. Vi är närmare 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Vårt arbete gör skillnad i människors vardag!

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Nu söker vi två ekonomer som är drivande och bra på att kommunicera ekonomiska frågor. Välkommen med din ansökan!

Skolans värld är mer i fokus än någonsin, förändringstakten är stor både från statligt och kommunalt håll. Resurserna till skolan är omfattande och det krävs hög grad av planering för att dessa skall kunna nyttjas för bästa möjliga resultat. Ledare på såväl politisk som skolledande nivå är i stort behov av stöd och kvalificerat beslutsunderlag. Ekonomiavdelningen har en på flera sätt central roll i verksamheten, många beslut är avhängigt tydlig ekonomisk information. Det krävs också engagemang, nyfikenhet och uppföljning för att möjliggöra såväl utveckling som en ekonomi i balans.

Då ekonomiavdelningen skall rekrytera två av fyra tjänster kommer valet av nya kollegor att ske utifrån hur era respektive kompetenser, erfarenheter och intressen passar in med övriga. Det är med andra ord inte på förhand givet vilka arbetsuppgifter var och en kommer att få utan att vi blir ett team som tillsammans kan motsvara högt ställda förväntningar.

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss kommer du att vara med att utveckla förvaltningens ekonomistyrning samt bidra till att ge gott stöd till förvaltningens chefer och arbeta för att möjliggöra ekonomi i balans. I arbetsuppgifterna ingår budget, budgetuppföljning och bokslut samt att vara ekonomisystemförvaltare. Du kommer även att arbeta med inköpssamordning och bidrag till fristående huvudmän.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med ekonomisk inriktning. Du har flerårig yrkeserfarenhet av ekonomiadministrativt arbete, gärna i offentlig verksamhet och inom den så kallade mjuka sektorn. Du är vad vid att arbeta med IT-baserade ekonomisystem och i Officepaketet.

Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är meriterande liksom kännedom om lagar och avtal inom området.

För jobbet behöver du vara drivande, positiv och engagerad. Du har lätt att kommunicera ekonomiska frågor i tal och skrift, såväl i det lilla sammanhanget som i det större. B-körkort är ett krav. Vi sitter i öppet kontorslandskap och du förutsätts kunna koncentrerar dig i denna miljö.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placering är i Rådhus Skåne med direkt närhet till tågstation och busshållplats.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa ekonomichef Hans Thorsson, 0733-13 64 14.

Sista ansökningsdag är 2018-08-12.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/620
Kontakt Hans Thorsson, ekonomichef, 0733-13 64 14
Facklig företrädare Fredrik Jeppsson, SACO, 044-13 48 85
Sista ansökningsdag 2018-08-12

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram