Ekonom/controller till kommunledningskontoret, Danderyds kommun

Danderyds kommun söker en erfaren ekonom/controller till kommunledningskontoret.

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Danderyds kommun söker en erfaren ekonom/controller till kommunledningskontoret. Uppdraget innebär ansvar för kommunstyrelsens egen budget på ca 160 mnkr, uppföljning och bokslut samt prognoser såväl ekonomiskt som verksamhetsmässigt. I tjänsten ingår även förvaltning och utveckling av kommunens affärsmodell, dvs utdebitering av kommunledningskontorets kostnader på kommunens olika verksamheter. Planering och uppföljning av kommunstyrelsens/kommunledningskontorets interna kontroll är ytterligare en del i uppdraget. Du förväntas stödja kommundirektör och avdelningscheferna på kommunledningskontoret i deras ansvar för ekonomi, verksamhetsmål och intern kontroll. I rollen ingår dessutom deltagande i utvecklingsprojekt och beredning av ärenden inför kommunstyrelsen.

Tjänsten ingår i avdelningen för ekonomi- och verksamhetsstyrning inom kommunledningskontoret. Du rapporterar till ekonomichefen.

Utöver ekonomisystemet Agresso, är kommunens beslutstöd Hypergene ett viktigt verktyg och hjälpmedel i kommunens budget- och uppföljningsprocess,

Kvalifikationer

Det är viktigt att du är analytisk och problemlösningsinriktad men även har en pedagogisk och kommunikativ förmåga. Vi har ett högt arbetstempo varför handlingskraft, initiativförmåga och förmåga att leverera både i tid och med kvalitet är viktigt.

Vi söker dig som:
• är civilekonom eller motsvarande
• har erfarenhet från offentlig förvaltning
• har en bred kunskap i Excel
• har erfarenhet av beslutsstöd
• har arbetat praktiskt med redovisning/bokföring och bokslut
• har erfarenhet av projektledning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan

Senaste ansökningsdag: 2018-01-31. Arbetsgivarens referensnummer: A744471.
Du är välkommen att söka här. 

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

Kontaktperson

Cecilia von Sydow, Ekonomichef
Tel: 08-568 910 03
Mobil: 0738-07 00 03

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram