Ekonom/controller

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Vi söker en engagerad ekonom/controller med uppdrag att vara systemförvaltare, kontaktperson samt kravställare av behov avseende budget- och projektmodulerna i Hypergene, som är det verktyg våra enhetschefer gör sina uppföljningar, budgetar och prognoser i. Du kommer också att vara kommunens kontaktperson till Telge Inköp avseende inköpsfrågor och vara den som är länken avseende inköp i kommunen. Du kommer övrig tid att driva processfrågorna på ekonomienheten och vara den som håller ihop och ser till att det arbetssätt som vi bestämmer också blir genomfört. Du kommer att vara förvaltningsekonom till cheferna på kommunstyrelsens förvaltning.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en trevlig arbetsgrupp och varierande arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad på ekonomienheten och enheten präglas av en god sammanhållning och ett öppet arbetsklimat.

Arbetsbeskrivning

Du kommer som ekonom/controller att samverka med ekonomienhetens övriga personal samt med chefer och medarbetare ute i organisationen. Cheferna i organisationen har inte ekonomi som sin kärnkompetens vilket innebär att du har en pedagogisk ådra och tycker om att utbilda dina kollegor i ekonomiska frågor. Du är med när vi bygger upp gemensamma arbetssätt för att på bästa sätt ge cheferna bra och  likartat stöd. För att kunna stödja verksamheten på ett bra sätt krävs också att du har ett genuint intresse för att kunna omsätta verksamhetens behov genom våra verksamhetssystem. Du  är kommunstyrelsens ekonom, vilket innebär ett nära arbete med HR-chef, IT-chef, kommundirektör och ekonomichef gällande kommunstyrelsen budget- och uppföljningsprocess. Du är den som har helheten när det gäller kommunens upphandlingar och inköp och därmed kontaktperson mot Telge Inköp samt inom kommunens organisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller annan bakgrund som bedöms som likvärdig. Du har också erfarenhet av att arbeta med redovisning, bokslut och budget i en politiskt styrd organisation. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av  kommunal verksamhet och ekonomi. Det är viktigt att du har en bakgrund där du är van att jobba med processer och kan driva dessa framåt. Vi arbetar med ekonomisystemet UBW (tidigare Agresso) samt med beslutsstödssystemet Hypergene och det är bra om du har erfarenheter av dessa eller liknande system. Du ska ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift samt har god datorvana.

För att trivas i rollen har du god förmåga att lyssna och skapa delaktighet, det är viktigt att du vill arbeta i dialog med chefer och medarbetare inom ditt ansvarsområde. För att lyckas i rollen behöver du  kunna ta initiativ, vara ansvarstagande, självgående och kunna behålla ett lugn i stressade situationer. Du har förmågan att se helheten och vet när det är nödvändigt att gå ner i detaljer. Du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och som ekonom är du van att sätta upp och hålla tidsramar.  Du förstår att ditt bidrag är viktigt i förvaltningens strävan mot högt uppsatta verksamhetsmål.

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med juni 2023. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Siv Jönsson Westerlund, Ekonomichef, 08-532 598 83, siv.jonsson.westerlund@salem.se

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2020-09-15.

Varmt välkommen med din ansökan!


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.