Ekonom, Gnosjö kommun

Kommunen med Gnosjöandans mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan – livskvalitet.

Gnosjö, kommunen med Gnosjöandans mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan – livskvalitet för alla.

Gnosjö kommun ligger i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Vi satsar medvetet på friskvård för all personal och har bl. a eget gym för de anställda. Som arbetsgivare har vi bland de lägsta ohälsotalen i Sverige.

Till Gnosjö kommuns centrala ekonomienhet söker vi nu en serviceinriktad ekonom till socialförvaltningen eftersom nuvarande ekonom ska gå över till annan tjänst.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i ett team tillsammans med sex andra på ekonomienheten som alltid försöker att hjälpa varandra och vara varandras bollplank. Ekonomienheten är centralt placerad i kommunen.

Arbetsuppgifterna innebär att vara ekonomiskt stöd för kommunens socialförvaltning som består av Äldreomsorg, Funktionshinderomsorg och Individ och Familjeomsorg. Du är även ett ekonomiskt stöd för samhällbyggnadsförvaltningen.
I uppdraget ingår bland annat löpande arbete med bokslut, analys, budgetering, projekt- och investeringsuppföljning, kalkylering samt statistisk sammanställning och inlämning. I uppdraget ingår också att utveckla redovisningen kring statsbidrag. Du ansvarar för att det finns en god kostnadsmedvetenhet och att effektiva ekonomirutiner och processer gällande bokföring, investeringar, projekt, månads- och årsrapporter samt intern kontroll följs och utvecklas. Som ekonom kommer du att ingå i socialförvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilekonomutbildning eller motsvarande högskoleutbildning.  Självklart uppskattar du de många kontaktytor som följer med denna roll och är utåtriktad, har lätt för att skapa goda relationer och är lyhörd för organisationens behov. Du har förmåga att informera och förklara på ett pedagogiskt sätt.  Du planerar och genomför ditt arbete på ett organiserat och självständigt sätt, du sätter upp och håller tidsramar då vi jobbar efter deadlines.

Du kan med lätthet uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift. Som person är du serviceinriktad och har en god analytisk förmåga. Vi söker dig som är en prestigelös lagspelare som trivs lika bra med att arbeta i team som att själv driva ditt arbete framåt. I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete helst inom offentlig förvaltning samt goda kunskaper i Officepaketet och vana att arbeta i större ekonomisystem. Vi arbetar i Agresso.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2017-09-01 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-27. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.
Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden.

Kontaktpersoner

Else-Britt Annmo
Ekonomichef
Tel. 0370-33 10 33

Facklig företrädare

Vision - Pia Modén
Tel. 0370-33 10 83

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om Gnosjö kommun här

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram