Ekonom, Hedemora kommun

Är du en person som är serviceinriktad, strukturerad, flexibel och kan samarbeta i ett lag för verksamhetens bästa? Välkommen att söka tjänst hos Hedemora kommun.

 Ekonomiavdelningen är en av fem avdelningar under kommunstyrelsen som ansvarar för kommunens övergripande ekonomihantering och service till verksamheterna. Totalt ska vi vara 9 personer inkl. ekonomichef. Ekonomerna servar en eller två förvaltningar och vi jobbar för att minska sårbarheten och kunna ersätta varandra. Andra särskilda uppdrag fördelas också utifrån intresse och kompetens. Vi använder Raindance affärssystem.

Arbetsuppgifter

I första hand verka som förvaltningsekonom med budget, uppföljning, prognoser, rapportering till nämnd, internkonsultation, analysarbete, utvecklingsarbete, omvärldsbevakning, utbildningsinsatser mm inom kompetensområdet. För närvarande är det Vård- och omsorgsförvaltningen samt del av kommunstyrelseförvaltningen som är ansvarsområden för denna tjänst.

Kvalifikationer

Ekonomisk högskoleexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som önskvärt att du har några års erfarenhet inom det ekonomiska området, gärna inom offentlig sektor. Du är engagerad, drivande, kan skapa goda relationer, tar initiativ, försöker lösa problem och ser helheten. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt goda kunskaper i Excel och Word. Extra värdefullt är om du har intresse för, och gärna erfarenhet av, förvaltning och utveckling av ekonomisystem.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Heltid, tidsbegränsad anställning 170601—171231 med eventuell förlängning, tillträde efter överenskommelse.

Anmälan

Sista ansökan 2017-04-30.  Ref.nr: KSF 5/17. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här. 

Förfrågningar om tjänsten

besvaras av:
Ekonomichef, Anna-Lotta Sjöstrand,
tfn: 0225-340 04
E-post: anna-lotta.sjostrand@hedemora.se

Eva Back
Ekonom
Telefon: 0225-340 75

Facklig företrädare förmedlas via kommunens växel. Tfn: 0225-340 00