Ekonom kommunstyrelseförvaltningen

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

EKONOMIENHETEN är en del av Kommunstyrelseförvaltningen. Vi finns i kommunhuset vid Tappström endast 15 minuter med buss från Brommaplan, 15 minuter med färja från Slagsta i Botkyrka eller med direktbuss från Mörby station via Solna. Ekerö kommun är inne på en spännande digitaliseringsresa. I kommunhuset går färden mot den digitala arbetsplatsen där tekniken, aktivitetsbaserade arbetsplatser och vår egen verksamhetsutveckling möts. Enheten ansvarar för hela den centrala redovisningsprocessen samt att planera och på uppdrag leda arbetet i tjänstemannaorganisationen, i budget- och uppföljningsprocesserna. Läs mera om Ekerö kommun på vår hemsida.

Arbetsbeskrivning

I din roll arbetar du med budget, uppföljning och prognos av Kommunstyrelseförvaltningen som helhet och samarbetar nära med ekonomichefen. Du jobbar tillsammans med och stödjer förvaltningens enhetschefer med detaljbudget, ekonomisk analys och redovisning. Ett av uppdragen är att utveckla den ekonomiska analysen av förvaltningen. Du kommer även att ansvara för uppföljning och ekonomiska beräkningar för vissa kommunövergripande budgetposter. I tjänsten ingår även att bidra till genomförandet av övriga förekommande arbetsuppgifter vid kommunens ekonomienhet.

Som ekonom vid Kommunstyrelseförvaltningen är du en av 12 medarbetare vid kommunens ekonomienhet och tjänsten ingår i redovisningsfunktionen.

Kvalifikationer

Du har universitets-/högskoleutbildning motsvarande civilekonom eller förvaltningsekonom. Vi ser gärna att du har en god kompetens inom redovisningsområdet. Eftersom vi är inne i en spännande förändringsresa är en förutsättning att du ser den digitala arbetsplatsen som en möjlighet. Du har goda kunskaper i officepaketet, i synnerhet excel. Det är bra om du har praktisk erfarenhet i något av de större vanligen förekommande ekonomisystemen. I Ekerö använder vi Raindance med flertal moduler.

Du kan vara nyutbildad och ha begränsad arbetslivserfarenhet.

Som person ska du gilla att jobba med siffror, förstå ekonomiska sammanställningar och tycker att många kontaktytor är stimulerande. Du är nyfiken på och vill jobba i en politiskt styrd organisation. Du tar initiativ till och genomför förbättringar i förvaltningens ekonomiprocesser. Att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra är en självklarhet för dig. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, är noggrann utan att tappa helhetsperspektivet, är logisk, resultatorienterad och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningsperioden.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Katinka Madsen, Ekonomichef, 08-124 571 81

Dejan Smiljanic, Redovisningschef, 08-124 570 32

Agneta Josefsson, Akademiker Alliansen, 08-124 571 23

 Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista dag för ansökan är senast 2018-12-16.