Ekonom, Lomma kommun

Ekonom till Lomma kommun.

Lomma kommun är belägen i västra Skåne utmed Öresundskusten och har ca 23 000 invånare. Närheten till havet, den höga kvaliteten på skola och barnomsorg samt mycket goda boendemiljöer präglar kommunen.

Vi söker en ekonom till den centrala ekonomiavdelningen som är placerad under kommunledningskontoret, kommunstyrelsens förvaltning. Ekonomiavdelningen består av 10 personer.

Ekonomiavdelningen ansvarar för kommunens ekonomistyrning, processerna kring budget och uppföljning, redovisning, bokslut samt finansfrågor.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår att arbeta med budget och uppföljning för delar av socialförvaltningen samt kommunledningskontoret. Prognoser, analyser, jämförelser samt utredningar ingår som viktiga delar i tjänsten. Vidare innebär arbetsuppgifterna att medverka vid upprättande av delårs- och årsbokslut. Stor självständighet ges att prioritera och planera det egna arbetet.

Du kommer att arbeta konsultativt och stödjande mot verksamhetschefer, bistå dem i olika processer såsom budget, uppföljningsarbete, prognoser och övriga ekonomiska frågor. Aktivt arbetar du med ekonomistyrning och bidrar till ökad effektivitet i verksamheterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomexamen från universitet eller högskola och som har flerårig yrkeserfarenhet. Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i kommunal verksamhet är meriterande. Du har god analytisk förmåga, kan se helheter, är duktig på att kommunicera i tal och skrift. Vi förutsätter att du har lätt för att använda olika IT-stöd i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Eftersom du i ditt arbete kommer att ha många kontakter är det viktigt att du är utåtriktad, positiv, lyhörd och har en utpräglad servicekänsla. Du har förmåga att skapa förtroende, har lätt för att samarbeta och har god pedagogisk förmåga. Du är initiativrik, proaktiv och kommer i mål med dina uppgifter. Att du är noggrann är en självklarhet.

Våra värdegrunder präglas av ansvar, öppenhet, tydlighet och respekt.

Anställningens omfattning

Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-01. Referensnummer: 153-2017.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här. 

Kontakt

Marcus Nilsson
040-641 11 77

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram