Ekonom, Marks kommun

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Kommunledningskontoret i Marks kommun har till uppgift att styra och stödja kommunens utveckling i en proaktiv, öppen och rättssäker riktning. Kommunledningskontoret är i stark utveckling för att skapa dynamiska team där professionalism, lagspel och humor är ledord. Vårt uppdrag är att skapa nytta för verksamheten och i förlängningen till alla kommuninvånare i demokratins tjänst.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som brinner för ekonomisk uppföljning och analys, budget- och bokslutsarbete och redovisning. Och som förser verksamhetens chefer och ledning med adekvata och professionella underlag. I uppdraget ingår att presentera ekonomi och verksamhet i olika sammanhang, såväl i ledningsgrupper som politiska nämnder. Ekonomienheten består av 12 kompetenta medarbetare som alla utgör en viktig resurs i det utvecklingsarbete som pågår inom planering och uppföljning av verksamheten. I detta arbete strävar Ekonomienheten efter bättre helhetssyn, större effektivitet och ökad kvalitet.

Om du har vad som krävs och har en stark drivkraft för utveckling och förnyelse så är du rätt person för oss. Så vad väntar du på? Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är examinerad ekonom på högskolenivå. Du behöver ha dokumenterad erfarenhet som ekonom och företrädesvis från större organisation i politiskt styrd verksamhet. Du behöver goda kunskaper i redovisning, budgetering och kalkylering.

Som person är du en utpräglad lagspelare som har förmågan att skapa goda relationer. Du har ett genuint intresse för verksamhetsplanering och brinner för att uppnå goda resultat. Dessutom behöver du ha förmågan att, inom ramen för teamets uppdrag och mål, verka självständigt och kompetent i det operativa arbetet. Du är engagerad och målinriktad samt har förmåga att tänka helhet utan att förlora dig i detaljer. För uppdraget krävs att du är analytisk och drivande, samt strukturerad och flexibel. Och du måste såklart ha en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillsvidare med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-11. Arbetsgivarens referensnummer: A782900. Du är välkommen att söka här. 

Upplysningar lämnas av

Karin Hydén
Ekonomichef
Telefon: 0320 217151
karin.hyden@mark.se

Facklig(a) företrädare:
Carl Eliasson
SACO
Telefon: 0320 217020
carl.eliasson@mark.se

Birgitta Swedblom
Vision
Telefon: 0320-21 70 48