Ekonom med fallenhet för att stödja

I Sjöbo har vi höga ambitioner. Vi är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 19 200 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.

På ekonomiavdelningen utvecklar vi och ansvarar för kommunens ekonomistyrning och processerna kring budget och uppföljning, redovisning, bokslut och finansfrågor.
Nu söker vi en ny kraft i vårt team som arbetar med chefs- och nämndsstöd. Vi utvecklar och förbättrar tillsammans.

Arbetsuppgifter

Vill du utveckla ekonomistödet till våra chefer?

Vi erbjuder dig ett intressant jobb i en organisation med många skiftande verksamheter. Hos oss får du möjlighet att forma, påverka och ansvara för ditt arbete. Du får roliga och varierade arbetsuppgifter och ett bra team omkring dig. Teamet ansvarar för att ge stöd till kommunledningsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och familjeförvaltningen. Det inkluderar förutom kommunledning även utbildning, integrationsverksamhet, kultur, individ- och familjeomsorg, plan och bygg och miljö. Teamet arbetar även med kommunövergripande frågor.

Som ekonom till verksamheterna kommer du att tillsammans med cheferna rapportera direkt till de både förvaltningsledning och i förekommande fall till nämnderna i frågor som rör förvaltningarnas ekonomiprocesser, där värden som effektivitet, säkerhet och demokrati är viktiga. Du blir som en del av teamet förvaltningarnas expert och nyckelperson i frågor kring budget, uppföljning och bokslut, men också ansvarig för förvaltningarnas löpande arbete med redovisning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med ekonomisk inriktning och har hunnit arbetat med ekonomi, gärna i en politiskt styrd verksamhet. Du har ett konsultativt förhållningssätt, är lyhörd och tycker om att vara ett stöd mot chefer och är samtidigt duktig på att förklara ekonomiska samband och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är självständig och tydlig och arbetar lösningsorienterat samtidigt som du gillar att arbeta i team. Vidare har du numerisk analytisk förmåga med känsla för detaljer, ser samband, drar slutsatser och föreslår kreativa lösningar. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hos oss medverkar du till att kommunens ekonomi är i balans då detta är en viktig förutsättning för att Sjöbo kommun ska kunna erbjuda bästa möjliga service till våra medborgare.

Vi gör löpande urval och intervjuer så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Heltid, tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2020-08-02.

Kontakt

Ann-Christin Walméus, Ekonomichef, 0416-27081.


Övrig information

Inför rekryteringsarbetet har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.