Ekonom med fallenhet för att stödja

Sjöbo kommun erbjuder dig ett intressant jobb i en organisation med många skiftande verksamheter.

I Sjöbo har vi höga ambitioner. Vi är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 19 000 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.
På ekonomiavdelningen utvecklar vi och ansvarar för kommunens ekonomistyrning och processerna kring budget och uppföljning, redovisning, bokslut och finansfrågor.
Nu söker vi en ny kraft i vårt team, som kan vara en trygg bas i vår verksamhet när vi utvecklar och förbättrar. Tjänsten tillhör kommunledningsförvaltningen, centralt placerad på kommunhuset i Sjöbo. Vi erbjuder dig ett intressant jobb i en organisation med många skiftande verksamheter. Hos oss får du möjlighet att forma, påverka och ansvara för ditt arbete. Du får roliga och varierande arbetsuppgifter och ett bra team omkring dig.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsekonom ansvarar du för att tillsammans med cheferna inom kommunledningsförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen, rapportera direkt till de båda förvaltningscheferna och nämnderna i frågor som rör förvaltningens ekonomiprocesser, där värden som effektivitet, säkerhet och demokrati är viktiga.

Du blir förvaltningarnas expert och nyckelperson i frågor kring budget, uppföljning och bokslut, men har också ansvar för förvaltningarnas löpande arbete med redovisning. Du kommer att biträda redovisningschefen i systemansvaret för vårt ekonomisystem och då kommunen bedriver ett strategiskt utvecklingsarbete kring beslutsstödsystem kommer du att vara en viktig resursperson i denna fråga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med ekonomisk inriktning och har hunnit arbeta något år med ekonomi, gärna i en politiskt styrd verksamhet. Du har ett konsultativt förhållningssätt, är lyhörd och tycker om att vara ett stöd mot chefer och är samtidigt duktig på att förklara ekonomiska samband och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är självständig och tydlig och arbetar lösningsorienterat samtidigt som du gillar att arbeta i team. Vidare har du numerisk analytisk förmåga med känsla för detaljer, ser samband, drar slutsatser och föreslår kreativa lösningar. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hos oss medverkar du till att kommunens ekonomi är i balans då detta är en viktig förutsättning för att Sjöbo kommun ska kunna erbjuda bästa möjliga service till våra medborgare.

Mer information och ansökan

Anställningens omfattning

Heltid, tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 7 okt  via denna länk,  ANSÖK HÄR.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta  Ann-Christin Walméus, Ekonomichef
Telefon: 0416-27081 ann-christin.walmeus@sjobo.se.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Läs mer om våra personalförmåner som anställd i Sjöbo kommun.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram