Ekonom med gruppledaransvar

Nu vill vård- och omsorgskontoret ta nästa steg i arbetet med att utveckla ekonomistyrningen!


Nu vill vård- och omsorgskontoret ta nästa steg i arbetet med att utveckla ekonomistyrningen inom förvaltningen! Vi söker därför en ekonom med gruppledaransvar, som tillsammans med medarbetarna inom ekonomiområdet ska fortsätta utveckla arbetsprocesser och rutiner för att bättre passa dagens förutsättningar.

Vård- och omsorgskontoret är en beställarorganisation, och vård och omsorg utförs av ett stort antal företag samt ett kommunalt vårdbolag. Nämndens budget är ca 900 miljoner kronor per år. På vård- och omsorgskontoret arbetar ett 60-tal personer fördelade på fyra avdelningar. Tjänsten som gruppledare ekonomi ingår i den administrativa avdelningen. Utöver den nya tjänsten som gruppledare består ekonomigruppen av två controllers och en ekonomiassistent.

Vi söker dig som vill leda vårt utvecklingsarbete inom ekonomiområdet, trivs i en politiskt styrd organisation, och gärna har erfarenhet av beräkningar av ekonomiska effekter av olika avtal.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som kan och vill arbeta såväl strategiskt som praktiskt inom ekonomiområdet. Som gruppledare ekonomi kommer du att leda och fördela arbetet inom ekonomigruppen. Du kommer också att praktiskt delta i allt förekommande arbete inom ekonomiområdet. I uppdraget ingår att tillsammans med medarbetarna utveckla arbetssätt och rutiner inom hela ekonomiområdet. Budgetarbete, ekonomiuppföljning, statistik och prognosunderlag, fakturahantering samt beräkningar av avtal är några av de arbetsområden som ekonomigruppen arbetar med.

Du kommer att ansvara för planering och sammanställning av beslutsunderlag och andra sammanställningar i både ekonomiprocessen och i nämndprocessen. Tjänsten innebär många olika kontakter såväl inom kontoret som externt, och du kommer att arbeta nära förvaltningschef, avdelningschefer och flera specialistfunktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet och god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av att beräkna avtal och dess ekonomiska effekter.

Du behöver ha erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och en mycket god pedagogisk förmåga. Det faller sig naturligt för dig att använda bilder och diagram för att förklara komplexa sammanhang och du är en duktig skribent. Det är nödvändigt med mycket goda datorkunskaper och god förståelse för olika system, samt mycket goda kunskaper i Excel.

Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt och kan hantera såväl övergripande planering som praktiska utmaningar som behöver lösas. Du har lätt för att sätta dig in i verksamhetens behov och lyssna in den kompetens som finns i organisationen. Du har även en god förmåga att få med dig andra människor i arbetet på ett bra sätt och kan skapa engagemang och samsyn.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett ansvarsfullt och stimulerande arbete på ett kontor med engagerade och kompetenta medarbetare. Vi sitter i ljusa lokaler med vidsträckt utsikt i nära anslutning till Sollentuna centrum. Kommunikationerna till och från Sollentuna är utmärkta med närhet till såväl buss- som pendeltågsstation.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Det kan bli aktuellt med provanställning. Vi vill att du börjar snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-01-27. Du är välkommen att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontaktpersoner

Katarina Salomonsson, chef för administrativa avdelningen
tfn: 08-5792 1507

Välkommen med din ansökan! Urval görs löpande under ansökningstiden.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram