Ekonom med inriktning bolag till Växjö kommun

Vi söker driven och nyfiken ekonom som gillar omväxling och utveckling i arbetet!

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder.

Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ekonom där ditt fokus kommer vara att stödja utvecklingen av Växjö kommunkoncerns ekonomiadministrativa processer med särskild inriktning på bolagen. I rollen som bolagsekonom arbetar du med koncernen Växjö kommunföretag AB (VKAB) budget, bokslut, prognoser och uppföljningar samt med ansvar för moderbolaget VKAB:s budget, uppföljning och bokslut.

Du granskar och analyserar koncernens verksamhet och ekonomi för att säkra upp att verksamheten utförs på ett kostnadseffektivt sätt. Deltagande i utvecklingsprojekt och utredningar förekommer och du har då ett nära samarbete med ansvariga inom bolagen.

Tjänsten är placerad vid kommunledningsförvaltningens ekonomikontor och du rapporterar till ekonomi- och finanschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en kandidatexamen inom ekonomi med några års erfarenhet från en motsvarande övergripande roll inom en större organisation. Du är intresserad av att arbeta med ekonomistyrning, utvecklings- och förbättringsarbeten och har förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du drivs av att nå uppsatta mål. Vi arbetar med ständiga förbättringar och för att fortlöpande effektivisera våra processer är du lösningsfokuserad, har god förmåga att sätta dig in i olika frågeställningar och van att driva förändring i komplexa organisationer.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Vidare är du strukturerad och analytisk i ditt arbete och bra på att utveckla nya idéer för att förbättra verksamheten. Rollen ställer krav på flexibilitet och en kommunikativ förmåga.

Erfarenhet från bolagssidan krävs och tidigare arbete med koncernredovisning är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag2018-03-11. Referensnummer: KLF 6/18. Du är välkommen att söka här.

Kontaktperson

Katarina Andersson
Ekonomi- och finanschef
0470-410 74
katarina.andersson2@vaxjo.se

Facklig företrädare
Facklig företrädare för Vision nås via Växjö kommunens växel 0470-410 00

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram