Ekonom, med inriktning redovisning och systemförvaltning

Om arbetsplatsen

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.  Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

Arbetsuppgifter

Hedemora kommun söker till Kommunstyrelseförvaltningens ekonomiavdelning en ekonom, med inriktning redovisning och systemförvaltning.

Är du en person som är serviceinriktad, strukturerad, flexibel och kan samarbeta i ett lag för verksamhetens bästa? Välkommen att söka!

Ekonomiavdelningen är en av fyra avdelningar under kommunstyrelsen och ansvarar för kommunens övergripande ekonomihantering och service till verksamheterna.  Totalt ska vi vara 10 personer inkl. ekonomichef. Vi använder Raindance (CGI) affärssystem.  Nu behöver vi fylla på med kompetens inom områdena redovisning och systemförvaltning. Andra särskilda uppdrag fördelas också utifrån kompetens och intresse.

Arbetsuppgifter: kvalificerade redovisningsfrågor såsom delårsrapportering och årsredovisning men också systemförvaltare för de program som utgör en förutsättning för att de ekonomiska processerna ska fungera och därmed en kvalificerad redovisning. En viktig uppgift är också att utveckla och tillgängliggöra informationen från redovisningen till kommunens ekonomiskt ansvariga chefer (drygt 60 pers). Allt i ett nära samarbete med kommunens verksamhetsföreträdare och övriga medarbetare inom ekonomiavdelningen.
Redovisningsdelen innehåller skattedeklaration, momsredovisning, delårsbokslut, årsredovisning, sammanställd redovisning samt analys och utveckling. Din uppgift blir också att ansvara för ett kontinuerligt utvecklingsarbete av redovisningsrutiner utifrån lagstiftning och riktlinjer. Som systemförvaltare kommer du att sköta kontakterna med leverantören CGI och kontakterna med kommunens IT-enhet. Du ska också sköta det löpande arbetet med ekonomisystemet och portalen, systemuppdateringar, problemlösning, dialog med systemförvaltarna för försystemen, filhantering, och följa upp loggarna.

Kvalifikationer

Ekonomisk högskoleutbildning samt intresse och erfarenhet av systemförvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som ett krav att du har några års erfarenhet inom det ekonomiska området, gärna inom offentlig sektor. Du är engagerad, drivande, kan skapa goda relationer, tar initiativ, försöker lösa problem och ser helheten. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt goda kunskaper i Excel och Word.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ansök senast 2019-11-24.

Referensnummer för tjänsten är KSF 2/19.

Kontaktpersoner Facklig företrädare
Bengt Hansson (nås fr.o.m. 11 nov.)
Tf. Ekonomichef
070-555 26 28
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.

0225 – 340 00 växel

Anna-Lotta Sjöstrand
Ekonom
0225-340 04

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

Läs mer på Hedemora kommuns hemsida