Ekonom med inriktning system och verksamhet

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Ekonomiavdelningen är en av kommunledningskontorets sex
avdelningar. Verksamheten omfattar ekonomisk styrning, ledning, uppföljning och inköpsfrågor.

På enheten Planering & Uppföljning arbetar idag åtta erfarna medarbetare med kommunens övergripande processer för planering och uppföljning. Vi levererar några av kommunens viktigaste styrdokument och har en viktig roll i kommunens analysarbete. Vi arbetar för hela Gävle kommunkoncern.

Vi söker nu en ekonom med inriktning system och verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som ekonom hos oss har du en viktig roll i att underlätta arbetet i våra processer med planering, styrning och uppföljning av verksamheten i Gävle kommunkoncern.
Ekonomiavdelningen är systemförvaltare för Stratsys, UBW/Agresso och Power BI (Business intelligence).

I rollen ingår att ansvara för de övergripande styrnings- och uppföljningsprocesserna i Stratsys som är vårt ledningssystem för strategisk planering och uppföljning, samt att du kommer att vara backup inom olika moduler i ekonomisystemet UBW/Agresso.
Vidare kommer du att delta i arbetet med att implementera och utveckla koncernens nya analysverktyg Power BI.

Ditt uppdrag är att ansvara för:

  • Inrapporteringen i våra planerings- och uppföljningsprocesser
  • Rapportbyggande
  • Att göra sammanställningar och rapporter
  • Att utbilda våra användare av systemen
  • Systemadministration
  • Systemuppdateringar

Uppdraget kräver att du kan förstå samband, analysera komplex och omfattande information. I arbetsuppgifterna ingår också att arbeta med rutiner och förbättringsarbete utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi är en liten enhet och för dig är det självklart att samarbeta och hjälpa andra. Lika självklart är det för dig att dela med dig av dina kunskaper.

Kvalifikationer

Högskoleexamen inom företagsekonomi, industriell ekonomi, organisation, it, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

För att lyckas hos oss behöver du vara initiativrik och drivande. Du har även förmågan att analysera nya förutsättningar och justerar processer utifrån behov.

Som person är du utåtriktad och trivs med att utbilda andra medarbetare i systemen och processerna. Du har ett gott bemötande samt att du har god förmåga att samarbeta och värnar om en hög kvalitet i ditt arbete i enlighet med vår värdegrund. Du har lätt för att kommunicera och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande med kunskaper i Stratsys, Power BI och/eller samt UBWAgresso ekonomisystem samt erfarenhet från liknande arbete, gärna från offentlig verksamhet.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande göra ber vi dig skicka in din ansökan digitalt genom att klicka här och inte via e-post eller pappersformat. Referensnummer KLK 57/18.

Sista ansökningsdag är 2019-01-13.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson

Madeleine Viklander, Enhetschef planering och uppföljning, 026-178072

Fackliga företrädare
Lena Nilsson, JUSEK, 026 – 17 80 74

Lena Arnberg, Vision, 026-17 80 05