Ekonom med inriktning system, SLL

För dig som kan både redovisning och IT.

För dig som kan både redovisning och IT.

Söker du ett omväxlande arbete? Att vara inblandad i hela processen (men inte i det löpande arbetet)? I det här fallet från inköp via beställning, fakturaflöde, datalager och fram till betalning och uppföljning. Trivs du med att ena dagen jobba med ett långt projekt och nästa dag bara hinna med akuta utryckningar? Har du förståelse för vad en ändring i en tabell kan få för konsekvenser i redovisningen? Gillar du att felsöka när tekniken strular? Har du dessutom förståelse för bokslutsprocessen och dess tidsplan så du kan göra rätt prioriteringar, då kan SLL Ekonomisk data vara något för dig. Och du kan vara just den vi hoppas ska söka. SLL Ekonomisk data är en avdelning inom Landstingsstyrelsens förvaltning.

Avdelningen ska samordna systemrelaterade landstingsgemensamma och koncernövergripande processer kopplade till ekonomisystem och ekonomisk data och samla medarbetare med dubbla kompetenser; IT och redovisning. Vi vill att alla ska kunna utvecklas i sitt jobb.

Avdelningen har ett driftsansvar över ett antal Raindanceinstallationer och dess servrar. Det innebär kravställande mot serverdriften och eget aktivt arbete med tekniknära applikationsdrift. Det är där du kommer in.

På avdelningen finns systemförvaltning, support, systemutveckling, avtalsuppföljning, upphandlingsstöd, utbildning, arbete med administrativa processer och projektledning.

Arbetsuppgifter

I din roll som expert på ekonomisystem och alla systemrelaterade flöden kommer du att arbeta mycket i själva applikationerna och med den tekniknära applikationsdriften.

Du är tillsammans med dina kolleger internkonsult/helpdesk åt lokala systemförvaltare inom hela landstinget i framförallt ekonomisystemet Raindance samt tillhörande tjänster som tex mobilappar och e-faktura.

Du har en aktiv roll som rådgivare, konsult, utförare eller support bland annat när:

- ett nytt företagsupplägg ska göras
- kodplaner ska bytas
- ett nytt anläggningsregister ska skapas
- infrastrukturflöden ska utredas och eventuella förändringsförslag drivas
- ny teknik ska införlivas i det gamla
- ny teknik och nya möjligheter ska marknadsföras
- chefer, redovisningsekonomer, tekniker och teknikkunniga ekonomer ska utbildas

Din kunskapsbas ligger i ovanstående men samtliga arbetsuppgifter på avdelningen kan komma att ingå i tjänsten. Dina kontakter har du främst med systemförvaltare, redovisningschefer, projektledare, tekniker och naturligtvis dina kolleger. Förändringsdokumentation och lathundar ingår i dina uppgifter.

Kvalifikationer

Flerårig erfarenhet av systemförvaltarliknande arbete i något ekonomi/affärssystem.
Du kan redovisning.
Du har förmodligen alltid varit den som fått ta hand om "tekniken".
Du känner dig hemma när det pratas om leverantörsreskontra, filhantering, FTP, balansräkning, kreditfaktura, chefsrapporter, pivottabeller, parametrar för filimport och xml.

Mycket meriterande är:

- Erfarenhet av Raindance
- Någon erfarenhet av applikationsuppgradering, patchning, brandväggar och certifikat

Meriterande är:

- Kunskap om Stockholms läns landsting
- Kunskap om förvaltningsstyrningsmodeller tex PM3
- Kunskap i att skriva script och SQL-satser
- Kunskap i databashantering

Personliga egenskaper

Du är konsultativ, har helhetssyn, stort kundfokus och du gillar att lösa problem. När du har gjort något nytt eller ändrat något så säkerställer du direkt efteråt att det fungerar som kunden och du själv har tänkt. Och återkopplar. Du är självständig, initiativrik och har samtidigt stark känsla för samarbete. Vi är en liten avdelning och för dig är det självklart att man rycker in för varandra. Lika självklart är det för dig att dela med dig av dina kunskaper och den information du får.

Eftersom samtliga arbetsuppgifter på avdelningen ingår så behöver du ha stor nyfikenhet och vara inställd på att lära dig och utföra det mesta. Du är den som säger: "det här fixar jag" och du ser till att det blir fixat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-09-04. Referensnummer 146384.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

 

Kontakt

Christer Börjesson
Avdelningschef
Tel. 070-4843212

Fackliga representanter

Vision Helene Söderholm
08-12314054

SACO Gunilla Evanth
08-12314236

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram