Ekonom med intresse för stadsbyggnadsfrågor, Mölndals stad

Stadsbyggnadsförvaltningen söker en ekonom.

Vi söker en självständig ekonom med helhetssyn som önskar ett utvecklande arbete där gott samarbete, kvalitet och resultat värderas högt. Som vår ekonom har du ett nära samarbete med chefer och medarbetare inom våra verksamhetsområden samt med stadens ekonomiavdelning. Tjänsten är nyinrättad och hör till den administrativa enheten.

Arbetsuppgifterna är varierande och de berör både operativa och strategiska frågor. Du kommer att arbeta med fakturaregistrering, löpande bokföring, prognoser, ekonomisk styrning, resultatuppföljning och analys av utfall mot budget. Du kommer att arbeta med bokslut och budget tillsammans med vår administrative chef/ekonom. Du kommer att ge stöd åt våra verksamheter, både med analyser och med det löpande ekonomiarbetet. Du kommer också att medverka i arbetet med att utveckla ekonomiarbetet inom förvaltningen. Eftersom stadsbyggnadsförvaltningen har flera olika verksamheter är arbetet omväxlande och det behandlar ibland komplexa frågor.

Tjänsten innebär även att vara delaktig i interna projekt som syftar till att effektivisera processer och rutiner samt arbete med olika utredningsuppgifter.

Din profil

Du har en högskoleexamen i förvaltningsekonomi eller motsvarande med ekonomisk inriktning. Du har minst tre års erfarenhet som ekonom, redovisningsekonom eller controller. Erfarenhet av ekonomiarbete inom offentlig sektor är meriterande, liksom erfarenhet av stadsbyggnadsfrågor.

Du har god samarbetsförmåga och en drivkraft att utveckla dina arbetsuppgifter och förvaltningens processer. Du har ett arbetssätt som innebär att ge andra råd, verktyg och information som de behöver för att lösa sina uppgifter. Du är van att ha många kontaktytor eftersom du i din roll kommer ha kontakt med våra olika enheter, kunder, leverantörer, andra förvaltningar, stadens ekonomiavdelning etc. Du har ett pedagogiskt sätt och kan förklara ekonomiska samband, med förmågan att kunna se och tydliggöra kopplingen mellan goda resultat, kvalitet och ekonomiska mål.

Du har mycket goda kunskaper i MS Office. Du bör kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete i ekonomisystem är ett krav. Staden använder Agresso.

Om Mölndals stad

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Stadsbyggnadsförvaltningen har drygt 50 medarbetare fördelat på fem enheter och är kommunstyrelsens och byggnadsnämndens förvaltning. På förvaltningen finns administrativ, plan-, mark- och exploaterings-, bygglov- och stadsingenjörsenhet (kart- och mätverksamhet samt lantmäterimyndighet). Förvaltningen hanterar stora delar av stadsbyggnadsprocessen såsom fysisk planering, markexploatering, fastighetsbildning, bygglov samt mät-, kart- och GIS-verksamhet.

Mölndals stad är nu inne i en expansiv och händelserik utveckling, där många nya bostäder och verksamheter byggs. Som ekonom hos oss är du med och utvecklar Bästa möjliga Mölndal, varje dag. Är du nyfiken på vad som händer i Mölndal kan du titta på filmen: Mölndal Vision 2022

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid.

Ansökan

Sista ansökningsdatum är 2017-11-19. Ange referensnummer A727671. Du är välkommen att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Staffan Sjöberg, Administrativ chef/ekonom, 031-315 14 28
Facklig företrädare Per Persson, GIS- samordnare/SACO, 0701-75 13 98

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram