Ekonom med skattekompetens

Malmö stad söker en kvalificerad ekonom med skattekompetens

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

 

Stadskontorets ekonomiavdelning har drygt 50 medarbetare. Avdelningen har ett kommunövergripande ansvar för ekonomistyrning, finansiering, bolagsstyrning, redovisning, skattefrågor, ekonomisystem och upphandling.

Redovisningsenheten arbetar med kommun- och koncernövergripande redovisnings- och skattefrågor. Tjänsten erbjuder en central och varierad roll där du utgör ett expertstöd till kommunens förvaltningar och bolag i olika skattefrågor.

Du tillhör redovisningsenheten som består av 8 engagerade kollegor och du rapporterar till chefen för redovisningsenheten.

Arbetsuppgifter

Redovisningsenheten söker en kvalificerad ekonom med skattekompetens. Tjänsten innebär till övervägande del att ge löpande rådgivning i frågor avseende moms, punktskatter, frågor som är knutna till anställning och uppdragstagare, t.ex. frågor om F-skatt, förmånsbeskattning, representation, SINK och A-SINK. Frågorna är av varierande storlek och omfattning. Det ingår också viss rådgivning i frågor rörande moms och inkomstskatt mellan kommunen och dess dotterbolag. Du kommer även att ansvara för upprätthållandet av aktuell dokumentation och rutinbeskrivningar gällande moms och representation samt att hålla utbildningar för ekonomipersonal i momsfrågor. Du kommer även att i förekommande fall att svara på remisser rörande skattefrågor och sköta kommunikationen i eventuella ärenden gentemot Skatteverket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller har annan universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha flerårig erfarenhet av att arbeta med skattefrågor inom främst momsområdet men även med inkomstskatt, personalbeskattningsfrågor och bolagsbeskattning. Därtill ser vi att du också är väl förtrogen med redovisningsnormering enligt bokföringslagen och årsredovisningslagen.

Vi ser att du är strukturerad, noggrann, stresstålig och serviceinriktad. Du är också drivande och kan arbeta självständigt. En viktig egenskap för tjänsten är att du är kommunikativ, d.v.s. att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning heltid och med tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2018-09-27

Referensnummer:   102-18 ekonom skatt

Välkommen att söka genom att:

Kontaktperson

Elisabeth Eklund Enhetschef040-341020, 076-8997229

Fackliga företrädare

Harald Nilsson Saco040-341195
Vision Malmö Vision040-304830

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram