Ekonom med systemansvar

I samarbete med en kollega, ha en central roll i att förbättra, uppdatera och förenkla processer.

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och Sollentuna är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv.

Vi söker nu en ekonom med systemansvar till ekonomiavdelningens redovisningsenhet. 

Ekonomiavdelningen ligger organisatoriskt under kommunledningskontoret och består av fyra enheter (redovisningsenhet, controllerenhet, inköpsenhet och strategisk lokalenhet). Tjänsten kommer att vara placerad på redovisningsenheten som idag består av 12 medarbetare.

Redovisningsenhetens grunduppdrag är bland annat att kvalitetssäkra en rättvisande redovisning, ansvara för leverantörs- kund- och anläggningsprocesserna, att förvalta och utveckla kommunens ekonomisystem samt stödja kommunens samtliga målgrupper i redovisnings- och systemfrågor.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom med systemansvar får du möjlighet att som förvaltningsledare vara med och driva ett förändrings- och utvecklingsarbete av vårt ekonomisystem Visma, vilket du också är systemförvaltare för. Vår affärslösning innehåller delmodulerna Inköp och Faktura, Redovisning och Reskontra samt Budget och Prognos. Ett projekt pågår för att ersätta modulen Inköp och Faktura med Visma Proceedo innan årsskiftet.

Du kommer att, i samarbete med en kollega, ha en central roll i att förbättra, uppdatera och förenkla processer samt skapa nya lösningar i systemen till stöd för verksamheten. I rollen ingår även att hantera dagliga arbetsuppgifter som t.ex. felsökning, support till användare, integrationer, utbildningar, dokumentation och löpande redovisningsfrågor. Förutom direkt systemrelaterade uppgifter ligger i uppdraget att vara redovisningsenhetens företrädare för GDPR. Du kommer att ingå i kommunens förvaltningsledargrupp.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi med relevant erfarenhet inom ekonomiarbete, gärna inom kommunal verksamhet. Vi ser att du har ett stort systemintresse, är utvecklingsorienterad och känner dig trygg och komfortabel inom området. Har du erfarenhet av systemförvaltning, gärna av Visma affärslösning (fd Aditro) är det starkt meriterande.

Tjänsten ställer krav på att kunna arbeta självständigt och i grupp, driva frågor samt komma med idéer till förändringar/förbättringar för verksamheten. För att göra ett bra jobb krävs även att du har en hög servicekänsla, prioriterar rätt saker, är noggrann och strukturerad.

Vi erbjuder

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. Inom ekonomiavdelningen där redovisningsenheten finns råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan bli aktuellt. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Låter det spännande – tveka inte att skicka in din ansökan! Urval görs löpande.

Kontaktpersoner

Agneta Sandström, System-/redovisningscontroller, 08-579 214 0.

Micael Sörlander, Redovisningschef, 08-579 232 94.

Sista ansökningsdag är 2019-07-04.

 

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram