Ekonom med systemansvar

Vara med och driva ett förändrings- och utvecklingsarbete av kommunövergripande system.

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och Sollentuna är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv.

Vi söker nu en ekonom med systemansvar till ekonomiavdelningens redovisningsenhet.

Ekonomiavdelningen ligger organisatoriskt under kommunledningskontoret och består av fyra enheter (redovisningsenhet, controllerenhet, inköpsenhet och strategisk lokalenhet) samt en stabsfunktion. Tjänsten kommer att vara placerad på redovisningsenheten som idag består av 12 medarbetare.

Redovisningsenhetens grunduppdrag är bland annat att kvalitetssäkra en rättvisande redovisning, ansvara för leverantörs- kund- och anläggningsprocesserna, att förvalta och utveckla kommunens ekonomi- och beslutsstödsystem samt stödja kommunens samtliga målgrupper i redovisnings- och systemfrågor.

Arbetsuppgifter

Inom redovisningsenheten ligger ett ansvar för de kommunövergripande systemen Power BI, Stratsys och Vismas affärslösningar Redovisning och reskontra, Inköp och faktura samt Budget och prognos. Ett projekt pågår att ersätta modulen Inköp och Faktura med Visma Proceedo innan årsskiftet.

I rollen som ekonom med systemansvar får du möjlighet att som förvaltningsledare vara med och driva ett förändrings- och utvecklingsarbete av dessa system. Du blir huvudansvarig för Stratsys vilket innebär en central roll i att förbättra, uppdatera och förenkla processer samt skapa nya lösningar till stöd för verksamheten i detta verktyg. I rollen ingår även att hantera dagliga arbetsuppgifter som t.ex. felsökning, support till användare, integrationer, utbildningar, dokumentation och löpande redovisningsfrågor.

Förutom direkt systemrelaterade uppgifter ligger i uppdraget att vara GDPR-ansvarig inom ekonomiavdelningen.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi med relevant erfarenhet inom ekonomiarbete, gärna inom kommunal verksamhet. Vi ser att du har ett stort systemintresse, är utvecklingsorienterad och känner dig trygg och komfortabel inom området. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Har du erfarenhet av systemförvaltning, gärna av Stratsys eller något av de övriga systemen inom redovisningsenheten, är det meriterande.

Tjänsten ställer krav på att kunna arbeta självständigt och i grupp, driva frågor samt komma med idéer till förändringar/förbättringar för verksamheten. För att göra ett bra jobb krävs även att du har en hög servicekänsla, prioriterar rätt saker, är noggrann och strukturerad.

Vi erbjuder

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. Inom ekonomiavdelningen råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan bli aktuellt. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktpersoner

Agneta Sandström, System-/redovisningscontroller, 08-579 214 06

Micael Sörlander, Redovisningschef, 08-579 232 94

Låter det spännande – tveka inte att skicka in din ansökan! Urval görs löpande.

                                                                       

Sista ansökningsdag är 2019-10-13

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor.
Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram