Ekonom med systemansvar, Örnsköldsviks kommun

På kommunledningsförvaltningen ger vi förvaltningarna stöd i såväl utvecklingsfrågor, som i det dagliga arbetet inom områden som ekonomi, personal, kommunikation, juridik och upphandling. Med vår hjälp kan förvaltningarna koncentrera sig på sina kärnverksamheter.

Örnsköldsviks kommun tar rejäla steg mot fortsatt utveckling för framtiden, vill du vara med och arbeta för det? Örnsköldsviks kommun består av fem förvaltningar; välfärds-, bildnings-, samhällsbyggnads- och de två kommunstyrelseförvaltningarna kommunledningsförvaltningen och konsult- och serviceförvaltningen.

Vi söker en ekonom med systemansvar för kommunkoncernens ekonomisystem. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträdesdag enligt överenskommelse.

Som ekonom kommer du i första hand att jobba med förvaltning och utveckling av kommunkoncernens ekonomisystem Visma Redovisning och Reskontra. Du kommer att finnas med i kommunledningsförvaltningens kommunövergripande ekonomiavdelning som består av en ekonomistyrningsenhet samt en redovisnings- och finansenhet, där denna tjänst ingår.

Arbetsuppgifter

– Ansvara för förvaltning och utveckling av ekonomisystemet Visma Redovisning och Reskontra
– Medverka i utvecklandet av rutiner och arbetssätt med stöd av ekonomisystemet
– Stödja och utbilda användare av ekonomisystemet
– Hantera felsökning och supportärenden
– Upprätta systemdokumentation
– Ansvara för uppgraderingar av ekonomisystemet
– Samverka med kommunens IT-enhet angående integrationslösningar samt frågor om systemunderhåll och drift
– Samarbeta med systemleverantören för att utveckla och optimera processer samt andra uppgifter inom ekonomiavdelningen.

Vi erbjuder dig ett kvalificerat och utvecklande arbete med goda möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som minst har en 3-årig högskoleutbildning med ekonomisk inriktning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete inom ekonomi/redovisning och att du i din roll som ekonom har fått kvalificerad erfarenhet av ekonomisystem. Du har också mycket goda kunskaper i Excel samt hanterar övriga Microsoft Office-programmen.

Som person är du drivkraftig, engagerad och serviceinriktad. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete, analytisk med god problemlösningsförmåga. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp samt är van att driva utvecklingsfrågor. I ditt arbete kommer du att ha många kontaktytor, varför det är av stor vikt att du kommunicerar tydligt och pedagogiskt i tal och skrift såväl i ditt dagliga arbete som när du genomför utbildningar. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Ansökan

Ansök senast 2017-04-24. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.
Bifoga meritförteckning, personligt brev och eventuellt examensbevis med din ansökan.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att lämna din ansökan så snart som möjligt.

Upplysning

Redovisningschef
Marie Edlund
tfn 0660-886 97

Ekonomichef samhällsbyggnadsförvaltningen
Jan-Olof Jonsson
tfn 0660-881 75.

Fackliga företrädare: Vision, tfn 0660-885 70.
SACO, Karl-Erik Brännström, tfn 0660-882 67.