Ekonom med systemansvar

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer från närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden.

Kommunens ekonomresurser är samlade centralt under ekonomienheten som organisatoriskt ingår i kommunledningsförvaltningen. Här arbetar ett glatt gäng bestående av ekonomichef, ekonomer och ekonomihandläggare, totalt 7 personer. Ekonomienheten arbetar främst med redovisning, budget, ekonomisk uppföljning, fakturahantering, finans- och upphandlingsfrågor, ekonomiska riktlinjer och rutiner. Ekonomienheten tillsammans med personalenheten och kommunikationsenheten utgör ledningsstöd och är en service- och stödfunktion till hela kommunorganisationen.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom med systemansvar får du möjligheten att vara med och driva ett förändrings- och utvecklingsarbete av vårt ekonomisystem Visma, vilket du också är systemförvaltare för. Vår affärslösning innehåller delmodulerna Inköp och Faktura, Redovisning och Reskontra samt Budget och Prognos. Du kommer att vara en nyckelperson som arbetar med att förbättra, uppdatera och förenkla processer samt skapa nya lösningar i systemen till stöd för verksamheten. Du ingår i kommunens systemförvaltargrupp och du har ansvar för intern support och utbildning till kommunens olika användare i systemet. Omvärldsbevakning inom systemområdet är en naturlig del i arbetet. I rollen som ekonom med systemansvar ingår även att hantera dagliga arbetsuppgifter som analys och felsökning, administration kring integrationer med andra system, filtransporter, behörigheter, löpande uppdateringar och support till användare. Du är också ekonomienhetens representant i kommunens samordningsgrupp för GDPR.

Låter det spännande – tveka inte att snarast skicka in din ansökan!

Kvalifikationer

Vi tror att du har akademisk utbildning inom ekonomi eller annat område som vi finner relevant, dock inget krav. Du har goda ekonomiska kunskaper och några års erfarenhet av att arbeta med ekonomisystem. Du känner dig trygg och komfortabel inom området. Vi ser att du behöver ha stor datavana och ett stort systemintresse. Du brinner för IT-system och vill arbeta i en spännande och utvecklande roll hos oss. Har du arbetat inom offentlig verksamhet tidigare är det starkt meriterande.

Vi arbetar i Office-paketet/Excel och du behöver ha goda kunskaper i systemet samt erfarenhet från ekonomisystem. Har du tidigare erfarenheter av Visma Affärssystem (fd. Aditro) och Stratsys är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid att till våra förtroendevalda och förvaltningar lämna en kvalificerad ekonomiservice. Du skall kunna arbeta på ett självständigt och resultatinriktat sätt. Vi har därför stora krav på Dina personliga egenskaper, Din initiativförmåga, Din servicekänsla och Din samarbetsförmåga. Rollen kräver att du har helhetssyn, är strategisk och har ett långsiktigt och brett perspektiv på frågor. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Vi ser att du är kommunikativ och pedagogisk samt att du har lätt för att formulera dig i tal och skrift.

Information om tjänsten

Elin Höghielm, ekonomichef 0151-191 16 073-066 38 39, elin.hoghielm@vingaker.se.

Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0151-19100.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2019-05-26.