Ekonom med Systeminriktning

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare, oavsett om du är lärare, ingenjör eller redovisningsekonom. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Arbetsbeskrivning

Ekonomiavdelningen inom kommunstyrelsens förvaltning består av fyra sektioner: redovisning, budget- och kvalitet, upphandling samt lokalplanering.

Redovisningssektionen ansvarar för koncernövergripande redovisning och principer för densamma samt förvaltar och utvecklar kommunens redovisningsprocesser och ekonomisystem. Sektionen har under året påbörjat en digitaliseringsresa med spännande innovativa tekniska lösningar, vilket är ett led i kommunens övergripande digitaliseringsmål. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår förändringsprocess och bidra engagerat till fortsatt utveckling. På sektionen arbetar idag 16 personer, varav fyra med systemförvaltning i en systemgrupp. Tjänsten är på heltid tillsvidare med tillsättning så snart som möjligt.

I rollen som ekonom med systeminriktning ansvarar du bland annat för, tillsammans med dina kollegor i systemgruppen, följande i vårt ekonomisystem Unit4 Business World (tidigare Agresso): löpande underhåll, registervård, manualer, implementera nyheter i systemet, uppgraderingar och integrationer. Som ekonom med systeminriktning för du en nära dialog både med kommunens IT-avdelning och med kommunens förvaltningar. Du är kontaktperson externt för vårt ekonomisystem och du håller interna utbildningar i systemfrågor. Under nästa år planerar vi starta arbetet med en upphandling kring ett nytt ekonomisystem för kommunen, ett arbete där du blir en nyckelspelare.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk examen relevant för uppdraget samt flerårig erfarenhet av förvaltning och utveckling av ekonomiprocesser i system. Vi ser det som meriterande att du har redovisningskunskaper, erfarenhet av systemet Unit4 Business World (tidigare Agresso) samt erfarenhet av att ha arbetat i en konsultativ roll.

Du är driven och arbetar självständigt, i nära samarbete med kollegor på redovisningssektionen och i övriga verksamheter. Du löser problem, är strukturerad och arbetar utvecklingsinriktat. För att passa i rollen är det också viktigt att du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga. En del av kommunikationen med systemleverantören sker på engelska varför du, utöver det svenska språket, även behöver kunna kommunicera på engelska.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Vi vill ha din ansökan senast den 12 januari men då vi intervjuar fortlöpande är det viktigt att du ansöker så snart som möjligt. För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta systemförvaltare Lena.Krising-Kindahl@huddinge.se eller redovisningschef Camilla Andersson camilla.andersson3@huddinge.se.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.