Ekonom, Ockelbo kommun

Ockelbo kommun söker dig som vill vara med att utveckla vår ekonomienhet.

Vi söker nu ny medarbetare som vill vara med och utveckla ekonomifunktionen hos oss. Ockelbo kommuns ekonomienhet består idag av 6 personer som arbetar med övergripande ekonomisk uppföljning, budget- och bokslutsarbete, redovisning, samt övriga ekonomiadministrativa frågor. Kommunen har en nettobudget som omsluter drygt 300 miljoner kronor.

 

Arbetsuppgifter

Som centralt placerad ekonom arbetar du mot Ockelbo kommuns nämnder och kommunstyrelsen. Tjänsten innebär ett nära samarbete med de olika förvaltningarnas chefer och du kommer att vara stöd i ekonomifrågor på olika nivåer inom kommunen. Dina arbetsuppgifter innebär arbete med ekonomisystem, beslutsstödssystem, redovisningsfrågor, budget, del- och årsbokslut, m.m. Som en del av ekonomienheten ingår även löpande utvecklingsarbete tillsammans med övriga ekonomer.

Den lilla kommunen erbjuder dig goda möjligheter till ett brett arbete med varierande och stimulerande arbetsuppgifter i en miljö med både närhet till verksamheterna och till kommunledningen.

Erfarenhet, kompetenskrav

  • Du har en ekonomisk examen på högskolenivå eller motsvarande dokumenterade erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete.

Det är även meriterande om du har:

  • arbetat i ekonomi- och beslutsstödssystem och har erfarenhet av systemförvaltning.
  • erfarenhet från ekonomiarbete i en politiskt styrd verksamhet
  • erfarenhet av att leda projekt

Du är en självgående, ansvarstagande och serviceinriktad person som tycker om att både arbeta i grupp och självständigt. Du har en god analytisk och pedagogisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är en person som trivs i en miljö som kan vara stressig och innehålla deadlines. Du vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Anställningsvillkor 

Tillsvidareanställning, heltid. Med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Intervjuas löpande. Sista ansökningsdag är 2018-05-31. Du är välkommen att söka här. 

Kontakt

För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Joachim Krüger ekonomichef på 0297-555 27 eller 070-414 14 41.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram