Ekonom, Övertorneå kommun

Vi söker nu två ekonomer för stöd till kommunens verksamheter.  Ekonomienheten erbjuder stöd och service till kommunens verksamhet och politiken inom områdena redovisning, uppföljning, finans och inköp i syfte att säkra en långsiktigt hållbar ekonomi för kommunen. Ekonomienheten har även en styrande och kvalitetssäkrande roll baserat på lagar, policys och riktlinjer samt utvecklar arbetsmetoder och styrdokument för processerna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två ekonomer för stöd till kommunens verksamheter. Som ekonom kommer dina arbetsuppgifter huvudsakligen handla om att medverka i boksluts- och budgetarbete samt ge verksamhetsföreträdare stöd vid budgetering, uppföljnings- och prognosarbete. I ditt arbete ingår också att göra utredningar och analyser, skriva rapporter samt utveckla resursfördelningsmodeller och ekonomiprocesser och i övrigt förekommande arbete inom ekonomienheten. Du arbetar som internkonsult och ger råd och stöd i ekonomifrågor samt medverkar vid informationstillfällen och utbildningar.

Kvalifikationer

Ekonomexamen på högskolenivå, eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet. Du ska helst ha några års arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har arbetat med ekonomistyrning gärna i kommunal verksamhet. Du har god IT-vana, vi jobbar med Vismas affärssystem och Stratsys för framställan av våra rapporter.

Dina egenskaper

Analytisk, strukturerad och ansvarsfull. Du har en känsla för rutiner, processer och “ordning och reda”. Du är serviceinriktad och tycker om att lösa problem tillsammans med andra. Har en vilja att bidra till enhetens utveckling. God förmåga att förmedla budskap muntligt och skriftligt. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du vill jobba med att göra nytta för samhället och medborgarna.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid, tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med Din ansökan via e-post till gunvor.westerberg@overtornea.se senast 15 juli 2018. Märk ansökan “ekonom”.

Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Skulle du inte motta en sådan bekräftelse inom ett par arbetsdagar ber vi dig att kontakta oss via vår växel på telefon: 0927-720 00

Upplysningar

Lämnas av ekonomichef Ingela Karlsson, 070-628 03 37, e-post: ingela.karlsson@overtornea.se

Fackliga företrädare
Vision Kaarina Koski, 070-584 55 84.