Ekonom som är vass på beslutsstödsystem

Vi söker dig som är ekonom med ett stort intresse för systemutveckling, planering och uppföljning.

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Från den 1 januari i år formar vi en gemensam ledningsförvaltning som ska ge stöd till hela kommunorganisationen. En del i den gemensamma ledningsförvaltningen är verksamhetsområde verksamhetsstöd där kompetens kring planering och uppföljning, process- och organisationsutveckling, arbetsgivarstöd samt kompetens och rekrytering samlas. Verksamhetsstödets mål är att ge "Rätt stöd i rätt tid" - genom att ge ett modernt stöd som starkt bidrar till organisationens utveckling.

Du kommer ingå i ett team på ca 15 personer som arbetar med stöd i vår gemensamma planerings- och uppföljningsprocess. Detta innebär arbete med planering och uppföljning av ekonomi, personal och verksamhet i beslutsstödsystemet Hypergene. Du kommer att ha ditt fokus på de kommunövergripande processerna.

Arbetsuppgifter

Till verksamhetsområde verksamhetsstöd söker vi dig som är ekonom med ett stort intresse för systemutveckling samt planering och uppföljning.

Ditt uppdrag blir:

  • Driva förbättrings- och utvecklingsarbete i Hypergene för att förenkla och förbättra för chefer och stödfunktioner
  • Löpande arbete med behörigheter och arbetsflöden för planering och uppföljning i Hypergene
  • Stöd i planering, uppföljning och analys för den gemensamma ledningsförvaltningen
  • Delta i utvecklingen av våra gemensamma processer för planering och uppföljning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi. Du har ett stort intresse och fallenhet för att omsätta ekonomi och styrning till effektiva flöden med hjälp av moderna digitala lösningar. Har du erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning är detta meriterande.

Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Som person är du strukturerad, har god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Då vi är inne i en förändringsfas är det viktigt för oss att du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och kan skapa samsyn i frågor. Du ser även möjligheterna i förändring och drivs av dessa samtidigt som du lätt kan anpassa dig till förändrade omständigheter. Du är initiativtagande, vilket innebär att du sätter igång och driver aktiviteter samt uppnår resultat. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer är GLF 1/19

Övrigt

Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram