Ekonom som vill växa med uppdraget, Säters kommun

Vi utökar vår ekonomienhet med en centralt placerad ekonom.

Säters kommun ligger i södra Dalarna och har strax över 11 000 invånare. Förutom Säters centralort finns kommundelarna Gustafs, Stora Skedvi och Silvberg.
Kommunen har goda transportförbindelser till grannkommunerna Borlänge, Falun, Hedemora och Smedjebacken.

På Säters kommun finns fem förvaltningar; Kommunstyrelse, Barn- och Utbildning, Social, Samhällsbyggnad och Kultur.

På kommunstyrelseförvaltningens ekonomienhet finns kommunens övergripande ekonomifunktion. Enheten består av en ekonomichef, en ekonom och två assistenter. För att lyfta enheten till nästa nivå behövs ytterligare en medarbetare rekryteras - en ekonom som vill växa med uppdraget.

Arbetsuppgifter

Förutom traditionella arbetsuppgifter som budget, prognoser, uppföljningar, bokslut, redovisning, ekonomiska utredningar och analyser jobbar du även med våra försäkringar, upphandlingar och avtal. Du stöttar förvaltningens chefer för att säkerställa att verksamheternas mål och kommunens mål hela tiden samverkar. Din insats bidrar till att göra cheferna trygga och skapa väl underbygga underlag för de ekonomiska beslut de har att fatta. Du förmedlar och informerar ekonomiska underlag på ett tydligt och förenklat sätt inom förvaltning och till nämnd, samt arbetar med ständiga förbättringar av våra ekonomiska processer.

Omvärldsbevakning är en självklarhet likväl som att stötta förvaltningarna i ekonomiadministrativa frågor.

Samverkan sker dagligen med kollegor på enheten och i förvaltningen. Regelbunden kontakt hålls även med kommunens övriga förvaltningsekonomer, övriga verksamheter samt externa intressenter. Närmaste chef är ekonomichefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen från relevant högskoleutbildning och som har praktisk erfarenhet av yrket, framförallt rörande redovisning och bokslutsarbete. Det är meriterande om du arbetat i offentlig verksamhet och/eller i en politiskt styrd organisation tidigare, samt om du har praktisk erfarenhet av att ha jobbat med utredningar och analyser av ekonomiska resultat.

Det är även ett plus i kanten om du har praktisk erfarenhet av affärssystemet Agresso och beslutsstödet Hypergene.

Då arbetet innebär muntlig och skriftlig redovisning inför nämnd, och att upprätta tjänsteskrivelser, krävs goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du är en flexibel, lojal och strukturerad "pedagog" som besitter god analytisk och problemlösande förmåga och förmåga att se din roll i det stora sammanhanget.

Vi erbjuder

En chans att jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna - ett brett arbete med varierande och stimulerande uppgifter, i en miljö nära verksamhet och politiker!

Information om tjänsten

Torbjörn Matsson, Ekonomichef, torbjorn.matsson@sater.se, 0225-55101

Ansökan

Ansökan sker via www.sater.se. Gör en digital ansökan genom att klicka här

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram