Ekonom

Ekonom som i första hand kan arbeta mot barn- och utbildningsförvaltningen.

Vi söker en ekonom till Stab och serviceförvaltningen, Ekonomienheten

Rättvik – där tradition möter framtid!
Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra invånare och besökare; mycket tack vare vårt gedigna hållbarhetsarbete.

Beskrivning

Ekonomienheten svarar för koncernens övergripande ekonomiska frågor och har en rådgivande och samordnande roll gentemot kommunens förvaltningar och de kommunala bolagen. Ekonomienheten är placerad inom stab- och serviceförvaltningen och består av nio medarbetare.

Tre av ekonomienhetens medarbetare jobbar direkt mot kommunens förvaltningar som ekonomer, varav en ekonom nu slutar sin anställning hos oss. Det är till gruppen av ekonomer som vi därför nu söker en ekonom som kan komplettera enhetens övriga medarbetare och som i första hand kan arbeta mot barn- och utbildningsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att:

  • Vara strategiskt stöd till politiker och tjänstemannaledningen för i första hand barn- och utbildningsförvaltningen. Vara föredragande i ekonomiska ärenden i utskott.
  • Budgetarbete, budgetuppföljningar med prognoser, även delårsbokslut och årsbokslut på förvaltningsnivå.
  • Ekonomiska uppgifter av mera övergripande karaktär inom förvaltningarna, ex. intern kontroll.
  • Genomföra kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar samt att presentera dem på ett sätt som passar målgruppen.
  • Vara delaktig i verksamhetsutveckling.
  • Utbilda och informera chefer/verksamhetsansvariga inom det ekonomiska området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ekonomisk högskoleexamen eller motsvarande, samt erfarenhet av kvalificerat redovisnings-/controllerarbete.

Du är strukturerad, analytisk och ansvarskännande, har lätt för att skapa goda relationer såväl med interna som externa kontakter. Du har lätt för att prioritera, är stresstålig och initiativrik samtidigt som du är flexibel och kan anpassa dig till verksamhetens behov.

Vi ser gärna att du har vana av att arbeta med processorienterad verksamhetsutveckling med hjälp av processbeskrivningar, riskanalyser och kontrollplaner.

Tjänsten förutsätter att du har ett konsultativt arbetssätt och en god förmåga att kommunicera komplicerade ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt. Goda kunskaper i Excel är ett krav för att klara det dagliga arbetet som Ekonom. Du bör även ha kunskaper i resterande delar av Officepaketet. Vi använder Visma Public (f.d. Aditro) som affärssystem och därför är vana från detta system eller liknande meriterande.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer för tänsten är KLK 2020/910. Sista ansökningsdag 2020-12-13.

Kontakt

Ann Lissåker, 0248-70116

Facklig företrädare

Susann Woxmark, Vision, 0248-70274


Om arbetsgivaren:

I Rättviks kommun skapar vi förutsättningar för utvecklande arbetsplatser med trygga ledare och medarbetare.
Vi värnar om varandras arbetsmiljö och vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas hos oss.
För oss är det viktigt att alla går till jobbet med en positiv känsla och känner arbetsglädje.
Vi skapar livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag, vi har Sveriges Viktigaste Jobb!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram