Ekonom/systemförvaltare, Säffle kommun

Vi söker en Ekonom/systemförvaltare

Är du ekonom eller systemvetare och särskilt intresserad av ekonomi- och beslutsstödssystemens funktion som nav i kommunens redovisning och uppföljning? Förstår du dessutom behovet av kundfokus gentemot kommunens förvaltningar samtidigt som kraven på god redovisning ska upprätthållas? Då har vi jobbet för dig!

Ekonomienheten, som är en del av kommunledningskontoret, består av ekonomichef och sju medarbetare som tillsammans sköter de kommun- och koncerngemensamma ekonomifunktionerna. Här ingår förutom ansvaret för ekonomi- och beslutsstödssystem, kassa, kundreskontra, debitering och kravhantering, försäkringsfrågor samt ordinarie budget- boksluts-, och kvalitetsarbete gentemot kommunstyrelse och kommunfullmäktige.

Arbetsuppgifter

Du är systemförvaltare för ekonomi- respektive beslutsstödsystem. Du tycker om att hjälpa övriga ekonomer och brukare med systemfrågor och är intresserad av att kontinuerligt utveckla systemen så att det fyller funktionen som verktyg för bokföring och uppföljning. Du kommer även att stödja två mindre förvaltningar med deras budget och bokslutsarbete. Här ingår att genomföra dessa förvaltningars ekonomiska månadsuppföljningar. Du arbetar nära en av assistenterna med systemförvaltningen och en av de övriga ekonomerna har som deluppgift att vara din ersättare. Du har en viktig roll vid bokslut och delårsbokslut och jobbar i nära samarbete med såväl medarbetarna på ekonomienheten som med ekonomerna på de större förvaltningarna. Du deltar i det ekonomiska internkontrollarbetet. Servicefunktionen gentemot kommunens förvaltningar är viktig.

Kvalifikationer

Du har högskole-/universitetsexamen i ekonomi, gärna med redovisningsinriktning eller motsvarande. Det är meriterande om du har hunnit arbeta något år, gärna med uppgifter som innebär systemförvaltning i någon form. Vi ser gärna att du är särskilt intresserad av systemförvaltningen och utveckling av ekonomiska IT-system. Du är strukturerad, noggrann och analytisk. Samtidigt som du är initiativrik och drivande tycker du om och uppskattar samarbete med andra. Förmågan att kunna hantera såväl detaljer som helheter är viktig. Du har god kommunikativ förmåga, kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Villkor

Anställningen är tillsvidare och avser heltid. Intervjuer kan komma att sker fortlöpande under rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomichef Lars Johansson på telefon 0533-68 15 77 eller Mikael Blom för Vision som nås på telefon 0533-68 15 71.

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast måndagen den 22 januari 2018. Referensnummer 2017/252. Du är välkommen att söka här.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Säffle kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse

Kontakt

Lars Johansson, Ekonomichef, 0533 - 68 15 77

Facklig företrädare

Mikael Blom, Vision, 0533 - 68 15 71

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram