Ekonom till Barn och Utbildningsförvaltningen, Klippans kommun

Tillsammans är det vårt jobb att ge alla kommunmedborgare rätt förutsättningar och möjligheter.

Klippans kommun ligger i det attraktiva och expansiva nordvästra Skåne. Vi växer hela tiden och idag kallar över 17 000 invånare någon del av vår kommun hemma. Att ta sig hit är enkelt, både kollektivt och med bil. Det gör oss till ett smart val.

Hos oss får du cirka 1500 medarbetare. Tillsammans är det vårt jobb att ge alla kommunmedborgare rätt förutsättningar och möjligheter. Det är så viktigt för oss att vi har gjort det till vår policy: "Klippan – en kommun där vi tillsammans skapar goda förutsättningar att växa upp, leva och verka. Här bor och mår vi bra!"

Tillsammans med vår värdegrund som är Professionalitet, Engagemang och Öppenhet skapar den grunden till hur vi arbetar och hur vi ser på vår organisation.

Att våra medarbetare ska trivas är viktigt för oss. Du ska känna att du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner. Därför har vi Förmånsklippan som är en portal full med förmåner för anställda i vår kommun.

Arbetsbeskrivning

Klippans centrala ekonomikontor består av ekonomer, ekonomiassistenter och systemförvaltare. Barn- och utbildningsförvaltningens verksamhetsområde omfattar i huvudsak förskola, grundskola, särskola, gymnasie- och vuxenutbildning samt yrkeshögskola.

Denna tjänst är en utökning av ekonomtjänsterna från 2 till 3 ekonomer inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Huvudfokus kommer att vara grundskoleverksamheten.

Du kommer organisatoriskt vara en del av ekonomiavdelningen men fungera som ekonomikonsult/bollplank och vara placerad på Barn- och utbildningsförvaltningen.

Barn- och utbildningsförvaltningen står ständigt inför nya utmaningar och vi arbetar för närvarande med en total översyn av verksamheten. Du kommer att bli en del av ett stort och spännande utvecklingsarbete inom Barn- och utbildningsförvaltningen.

Som förvaltningsekonom utför Du utrednings- och utvärderingsarbete inom ekonomiområdet i frågor som rör budget, bokslut, prognosarbete, statistik och redovisning. Processen sker löpande under året med månadsvisa redovisningar och analyser för den period som varit. Du gör ekonomiska prognoser framåt samt följer upp nyckeltal inför till Barn- och utbildningsnämnden.

Du skall fungera som ett bollplank till chefer samt arbeta med utbildning/fortbildning i ekonomiska frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ekonom med högskoleutbildning. Det är en fördel om du har erfarenhet från liknande arbete, helst i en politiskt styrd organisation. Du måste behärska Excel och i övrigt ha god datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Klippans kommun arbetar i ekonomisystemet Raindance. Arbetet ställer även krav på analytisk förmåga, självständighet och ett pedagogiskt arbetssätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-02-01. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2017-12-18. Referensnummer:  A734723. Gör ansökan här.

Kontaktpersoner

Jan Tingecz
Ekonomichef
Tel. 0435-28 133
Tel. 0721-844268
jan.tingecz@klippan.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst tel. 0435- 280 00

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram