Ekonom till Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonom till Barn-och utbildningsförvaltningen.

Är du en serviceinriktad ekonom som, tillsammans med oss på Barn-och utbildningsförvaltningen i Solna stad, vill möta framtidens krav på kvalité och effektivitet?

Om arbetsplatsen
Tjänsten som ekonom är en del av avdelningen för administrativt stöd på Barn- och utbildningsförvaltningen i Solna stad. Avdelningen består av ekonomienheten, enheten för placeringar och registratur samt enheten för handläggning, utredning och tillsyn.  

Vad innebär arbetet?

I rollen kommer du att ingå i ett team tillsammans med förvaltningens chefscontroller, två ekonomer, en redovisningsekonom och en ekonomiassistent. I din roll som ekonom kommer du att ansvara för att:

  • hantera och följa upp interkommunala ersättningar och bidrag till friskolor
  • hantera och följa upp avgifter för barnomsorg
  • vara ett stöd i ekonomifrågor till administratörer och chefer.

Utöver kärnuppgifterna ingår i rollen att tillsammans med övriga i teamet genomföra utredningar och analyser inom ekonomiområdet.

Vem söker vi?

Till rollen som ekonom söker vi dig som har en högskoleexamen inom ekonomi. Har du tidigare arbetat i ekonomisystemet Raindance ses det som meriterande. Erfarenhet från kommunal verksamhet och inom barn- och utbildningsfrågor är en fördel men inget krav. Goda kunskaper i Excel och erfarenhet av att arbeta med digitala beslutsstödsystem ses också som meriterande.

Som person är du noggrann och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är van vid att arbeta med komplexa frågor, tar initiativ till att utveckla arbetet och uppnår resultat. För att trivas tjänsten är det viktigt att kunna se helheter, vara flexibel och se möjligheter till förändring. Du är serviceinriktad och har vilja och förmåga att hjälpa och kommunicera med andra.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en tjänst på en arbetsplats i förändring som utvecklas för att ha en ekonomihantering som uppfyller framtidens krav på kvalité och effektivitet. Här finns det goda möjligheter att vara med och påverka din roll och utforma nya rutiner och arbetssätt.

Mer information

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Gyllenberg, Chefscontroller, maria.gyllenberg@solna.se, eller telefon 08-746 11 07.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 16/6-19. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med Solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom. Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola. Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram