Ekonom till bildning och arbete samt barn och skola, Båstads kommun

Professionalism, arbetsglädje och respekt – Båstads kommun är en kreativ plats för alla som vill utveckla, förändra och förbättra. Tillsammans känner vi stolthet över det vi gör och är öppna för omvärlden.

Ekonom

(100 % tillsvidareanställning)

Arbetsplatsbeskrivning

En av våra medarbetare går i pension och därför söker vi nu en efterträdare. Tjänsten är placerad på kommunkontorets centrala ekonomienhet som utöver ekonomichefen består av sju ekonomer och tre administratörer.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett varierat, självständigt och utvecklande arbete. Du kommer arbeta som stöd för verksamheter inom barn- och skola samt bildning och arbete med bland annat budget, redovisning, bokslut, uppföljning, processutveckling, intern kontroll och kalkylering, samt beräkningar av skolpeng. Fördjupade analyser av verksamhet/ekonomi är också vanligt förekommande.

Kvalifikationer

Du har ekonomisk högskoleutbildning. Erfarenhet från kvalificerat arbete inom ekonomiområdet krävs, kommunal verksamhet är meriterande men dock inget krav. Du är positiv och flexibel som person och har lätt att samarbeta, skapar goda relationer, är analytiskt lagd och har en förmåga att på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt förmedla dina kunskaper inom ekonomi. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du förutsätts också ha goda kunskaper och vana att arbeta i Excel och i IT-baserade ekonomisystem. Har du arbetat i ekonomisystemet Aditro/Visma affärslösningar är det en merit.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Placering

Ekonomienheten, Båstads kommun

Kontakt

Elisabet Edner Ekonomichef 0431-770 18

Fackliga företrädare

Ewa Rhodin-Nilsson Vision 0431-772 02 AnnaCarin Strebel SACO 0431-770 30

Kommunala avtal gäller. Utdrag ur belastningsregistret inlämnas vid eventuell anställning.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Rökfri arbetstid tillämpas.

Inför rekryteringsarbetet har Båstads kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vänta inte med att skicka in din ansökan – vi påbörjar rekryteringsprocessen under ansökningstiden.

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr senast 2018-05-01.

Gör en digital ansökan genom att klicka här.