Ekonom till division Social omsorg

Du kommer att arbeta med uppföljning, analys, åtgärdsplaner.

Är du en erfaren ekonom som vill arbeta i en spännande verksamhet mitt i pågående förändringsarbete?

Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. Inom divisionen arbetar ca 1 700 medarbetare. Divisionen är för närvarande inne i ett spännande förändringsarbete för att möta utmaningarna i välfärden, bland annat genom digitalisering, fördjupad samverkan och tydligare styrning av ekonomi och verksamhet.

Arbetsuppgifter

Som ekonom inom division Social omsorg stödjer du en eller flera verksamhetschefer och underställda enhetschefer. Du kommer att arbeta med uppföljning, analys, åtgärdsplaner och andra sedvanliga arbetsuppgifter inom ekonomi. Du kommer att medverka i upprättandet av bokslut samt vara ett stöd inom ekonomiadministration. Du arbetar tillsammans med andra ekonomer och ekonomiassistenter inom divisionen samt deltar i ett nätverk med övriga ekonomer i kommunen.

Divisionen befinner sig i ett utvecklings- och förändringsarbete vilket innebär att arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas och förändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • civilekonomexamen, alternativt kunskaper förvärvade genom utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • flera års relevant arbetslivserfarenhet, med goda vitsord
  • erfarenhet av ekonomisystem och att återkoppla till chefer
  • god förmåga att kommunicera ekonomi till icke-ekonomer
  • goda IT-kunskaper och svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har;

  • erfarenhet av tjänsteproducerande organisationer
  • kunskaper i uppföljning baserad på olika system
  • erfarenhet av dygnet-runt verksamheter

Som person är du driven, noggrann och pedagogisk och har lätt att förstå nya verksamheter samt tar egna initiativ. Du trivs med att arbeta mål- och resultatorienterat samtidigt som du har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har förmågan att se helheten samtidigt som du kan gå in på detaljnivå. Du arbetar strukturerat, metodiskt och transparent, har förmåga att se möjligheter till förändring samt mod att ifrågasätta.

Du är dessutom serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga. Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra, oavsett profession och bakgrund. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: A904246. Sista ansökningsdag är 2019-10-14.

Kontakt

Fredrik Dahlin,Ekonomichef Division Social omsorg, 0155-248069, fredrik.dahlin@nykoping.se

Fackliga företrädare

Per Norrhäll, Vision, 0155-24 86 65, per.norrhall@nykoping.se

Janette Hamrin, Akademikerförbundet SSR, 0155-248000, janette.hamrin@nykoping.se

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram