Ekonom till ekonomiavdelningen, Örnsköldsviks kommun

På kommunledningsförvaltningen ger vi förvaltningarna stöd i såväl utvecklingsfrågor, som i det dagliga arbetet inom områden som ekonomi, personal, kommunikation, juridik och upphandling. Med vår hjälp kan förvaltningarna koncentrera sig på sina kärnverksamheter.

Örnsköldsviks kommun tar rejäla steg mot fortsatt utveckling för framtiden, vill du vara med och arbeta för det? Örnsköldsviks kommun består av fem förvaltningar; välfärds-, bildnings-, samhällsbyggnads- och de två kommunstyrelseförvaltningarna kommunledningsförvaltningen och konsult- och serviceförvaltningen.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträdesdag enligt överenskommelse.

Som ekonom kommer du i första hand jobba med kommunövergripande ekonomi. Du kommer att finnas med i kommunledningsförvaltningens kommunövergripande ekonomiavdelning som består av en ekonomistyrningsenhet samt en redovisnings- och finansenhet. Du kommer att tillhöra redovisnings- och finansenheten och arbeta tillsammans i ett team med andra ekonomer inom kommunövergripande ekonomi.

Arbetsuppgifter

– Arbeta med övergripande uppföljning, analyser, rapportering, avstämningar, momsredovisning, statistik, anläggningsreskontra, bokslutsarbete och koncernredovisning.
– Ta fram regler och riktlinjer inom redovisningsområdet och se till att redovisningen motsvarar kraven på intern och extern rapportering
– Utveckla och effektivisera redovisningens rutiner och processer
– Följa utvecklingen av regelverk inom redovisningsområdet
– Genomföra olika utbildningsinsatser inom redovisningsområdet

Vi erbjuder dig ett kvalificerat och omväxlande arbete med goda möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som minst har en 3-årig högskoleutbildning med ekonomisk inriktning. Du har också mycket goda kunskaper i Excel samt hanterar övriga Microsoft Office-programmen.

Som person är du drivkraftig, engagerad och analytisk. Det är viktigt att du har förmåga att se såväl helhet som detaljer. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och har god pedagogisk förmåga. Du har förmågan att driva saker självständigt men även att arbeta i grupp. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Ansökan

Ansök senast 2017-04-24. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här. 
Bifoga meritförteckning, personligt brev och eventuellt examensbevis med din ansökan.

Upplysning

Redovisningschef
Marie Edlund
tfn 0660-886 97.

Ekonomichef samhällsbyggnadsförvaltningen
Jan-Olof Jonsson
tfn 0660-881 75.

Fackliga företrädare: Vision, tfn 0660-885 70.
SACO, Karl-Erik Brännström, tfn 0660-882 67.