Ekonom till Ekonomiavdelningen, Region Gävleborg

Ekonomiavdelningen i Region Gävleborg söker en ekonom!

Ledning- och verksamhetsstöd innefattar större delen av Region Gävleborgs administrativa resurser och serviceverksamhet. Här finns kvalificerat stöd inom områdena fastighet, lokaler, ekonomi, inköp, HR, utveckling, IT, miljö och säkerhet samt övrig serviceverksamhet. Lednings- och verksamhetsstöds uppdrag bestäms till stor del via överenskommelser med regionstab och divisioner. Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalitét och omfattning till Region Gävleborgs samtliga verksamheter.

Vårt fokus är alltid på kunden och våra värderingar bygger på respekt & ödmjukhet, öppenhet & ärlighet och professionalism & ansvar.

Ekonomiavdelningen har ansvar för Region Gävleborgs ekonomiadministration med bastjänster såsom redovisning, kund- och leverantörsreskontra, budget, prognos och rapportering, samt stöd och utveckling av ekonomiska styrsystem.

Inom Ekonomiavdelningen finns fyra enheter: ekonomistöd, ekonomiservice redovisning, ekonomiservice kund och centralkassa. Du kommer att tillhöra enheten ekonomistöd som är specialiserad på att ge kvalificerat stöd inom budget, prognos och analys.

Arbetsuppgifter

Som ekonom inom enheten för ekonomistöd är din främsta uppgift att bistå chefer inom hälso-och sjukvården och andra verksamheter inom Region Gävleborg. Du ansvarar för att i nära samarbete med verksamheten göra budget, uppföljning, prognos och analyser av ekonomi, personal och produktion. Du ingår i ett ekonomteam som ansvarar för ekonomistödet till någon av våra divisioner eller förvaltningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen i ekonomi från högskola eller universitet. Inriktningen bör vara mot redovisning och ekonomistyrning. Du har erfarenhet av ekonomisystem och ledningsinformationssystem och mycket god vana av MS Excel. Det är meriterande om du har intresse för mer avancerade tillämpningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga framtoning. Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, har ett kundorienterat konsultativt arbetssätt med blick för utveckling, arbetar målinriktat och gör tydliga prioriteringar. Du är en öppen och glad person som bidrar till ett bra arbetsklimat, samarbetar gärna och tar tillsammans med övriga medarbetare ett gemensamt ansvar för våra tjänster.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Senaste ansökningsdatum 2017-06-04. Arbetsgivarens referensnummer: RS 2017/938.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Maria Bjuhr
Enhetschef
Tel: 070-262 76 57
Email: maria.bjuhr@regiongavleborg.se

Måns Kjerstensson,
Avdelningschef
Tel: 070-692 84 61
Email: mans.kjerstensson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare
Johanna Ridal
SACO
Tel: 072-521 09 69
Email: johanna.ridal@regiongavleborg.se

Inger Bodin
Ledarna
Tel: 070-686 81 00
Email: inger.bodin@regiongavleborg.se

Lotta Eriksson
Vision
Tel: 070-217 72 53
Email: eva.charlotte.eriksson@regiongavleborg.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram