Ekonom till ekonomienheten

Erbjuder dig goda möjligheter till ett brett arbete med varierande och stimulerande arbetsuppgifter.

Ockelbo är en innovativ och utvecklingsinriktad kommun med ca. 6000 invånare, där det alltid är mycket på gång. Turismen är stark med varumärken som bl. a. Wij trädgårdar, Ockelbo marknad och Älgparken.

Ockelbo prioriterar det gröna, det naturliga och växandet. I Ockelbo finns det nära och naturliga livet. Här finns utrymme för var och en att odla en personlig och lustfylld relation till naturen - grunden för liv och hälsa. Här är det tydligt att vi uppskattar vår plats på jorden, tar ansvar, vårdar och utvecklar den. Vi utvecklar "det gröna samhället", från boende och mat till företagande och resursanvändning. (Ur kommunens Vision 2030)

Vi söker nu ny medarbetare som vill vara med och utveckla ekonomifunktionen hos oss. Ockelbo kommuns ekonomienhet består idag av 6 personer som arbetar med övergripande ekonomisk uppföljning, budget- och bokslutsarbete, redovisning, samt övriga ekonomiadministrativa frågor. Kommunen har en nettobudget som omsluter drygt 300 miljoner kronor.

Arbetsuppgifter

Som centralt placerad ekonom arbetar du mot Ockelbo kommuns nämnder och kommunstyrelsen. Tjänsten innebär ett nära samarbete med de olika förvaltningarnas chefer och du kommer att vara stöd i ekonomifrågor på olika nivåer inom kommunen. Dina arbetsuppgifter innebär arbete med ekonomisystem, beslutsstödssystem, redovisningsfrågor, budget, del- och årsbokslut, m.m. Som en del av ekonomienheten ingår även löpande utvecklingsarbete tillsammans med övriga ekonomer.

Den lilla kommunen erbjuder dig goda möjligheter till ett brett arbete med varierande och stimulerande arbetsuppgifter i en miljö med både närhet till verksamheterna och till kommunledningen.

Erfarenhet, kompetenskrav

Du har en ekonomisk examen på högskolenivå eller motsvarande dokumenterade erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete.

Det är även meriterande om du har:

  • Arbetat i ekonomi- och beslutsstödssystem och har erfarenhet av systemförvaltning
  • Erfarenhet från ekonomiarbete i en politiskt styrd verksamhet
  • Erfarenhet av att leda projekt

Du är en självgående, ansvarstagande och serviceinriktad person som tycker om att både arbeta i grupp och självständigt. Du har en god analytisk och pedagogisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är en person som trivs i en miljö som kan vara stressig och innehålla deadlines. Du vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Omfattning och tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Ange referens KS 01/19. Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2019-11-24.
Intervjuer sker löpande.

Kontakt

För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomichef Joachim Krüger på 0297-555 27 eller 070-414 14 41.

Fackliga kontaktpersoner
Vision Carita Carter, 0297-555 31.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram