Ekonom till familjeförvaltningen inriktad mot gymnasiet och vuxenutbildning, Sjöbo kommun

Våra 1100 medarbetare spelar en viktig roll för Sjöbos utveckling och välfärd. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, och erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt.

Familjeförvaltningen i Sjöbo kommun är inne i ett spännande utvecklingsskede där både förväntningar och krav ökar. Detta kräver nytänkande och utveckling avseende prioriteringar och måluppfyllelse.

Vi är en förvaltning med mångfasetterade verksamheter i en demokratisk organisation. Verksamheterna spänner över skola, förskola och särskola, individ-och familjeomsorg, gymnasium/vuxenutbildning, bibliotek, fritidsgårdar och barn/ungdomskultur. Var och en dessa med sina speciella förutsättningar.

Vårt arbete genomsyras av värdeorden “Professionella, öppna och engagerade mot gemensamma mål” Tillsammans gör vi skillnad för Sjöbo kommuns medborgare och besökare!

Arbetsuppgifter

Som ekonom på familjeförvaltningen kommer du att vara ett stöd i ekonomifrågor inom förvaltningens ansvarsområden främst mot Sjöbo utbildningscenter som omfattar Malenagymnasiet, Vuxenutbildning samt enheten för Arbete och Integration.
Du kommer att ansvara för arbetet med budget, uppföljningar, prognoser, bokslut, redovisning, rekvirering av externa medel och ekonomisk analys. Vidare har du hand om IKE, avtalshantering samt beräkningar av underlag för prissättning. Du är en central och viktig funktion för att binda ihop verksamhet och ekonomi.

Som ekonom har du ett nära samarbete med övriga ekonomer på förvaltningen, enhetschef och gymnasiechef. Du förväntas hålla dig uppdaterad inom förvaltningsspecifika frågor som rör ekonomi och kommer att ingå i olika nätverk. Inom Sjöbo kommun arbetar vi i ekonomisystemet VISMA och Hypergene.

Kvalifikationer

Du har en högskole- eller universitetsexamen inom ekonomi.
Du har goda kunskaper om ekonomistyrning och redovisning samt en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och kan planera och organisera ditt arbete samt prioritera bland arbetsuppgifterna. Du uppskattar problemlösning och har lätt för att se ser såväl helheten som delar och detaljer. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att ta egna initiativ och trivs i en verksamhet där förändringar är en naturlig del. God IT-vana och goda kunskaper i excel och Word.

Körkort krävs
Urval och rekrytering sker löpande

Anställningsform

Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde sker 1 april eller snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-28  via denna länk:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=2431c9d5-56d5-43ac-add7-a5d3506ffe72

Kontaktperson

Charlotte Gillsberg
Enhetschef
070-8651557

Övrigt

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.
Sjöbo är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 19 000 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.
Läs mer på www.sjobo.se