Ekonom till förvaltningsstaben, Sundbybergs stad

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi. Här på förvaltningsstaben i stadsmiljö och serviceförvaltningen arbetar vi med stöd till förvaltningens enheter och nämnder.Som ekonom kommer du att delta i förvaltningens och enheternas arbete med budget och bokslut.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att utreda och göra ekonomiska uppföljningar av verksamhetens intäkter och kostnader, samt att arbeta med löpande redovisningsfrågor. Säkerställa korrekt ekonomiskt resultat och stämma av bokföring och redovisning inför varje uppföljning. Uppföljning och aktivering av investeringar. Delta i förvaltningens utvecklingsarbete kring den ekonomiska processen. Utarbeta rutiner och lathundar inom redovisningsområdet, samt följa upp dessa. Du rapporterar till enhetschefen på förvaltningsstaben. Du har också ett tätt samarbete med förvaltningens controller, ledning och övriga medarbetare. Du ingår även i stadens ekonominätverk.

Kvalifikationer

Vi vill att du har akademisk utbildning – civilekonomutbildning eller motsvarande. Du har god förståelse för ekonomisk analys och förmåga att självständigt strukturera arbetet. Du har goda kunskaper i Excel. Du har engagemang för och intresse av kommunal verksamhet. Du har erfarenhet av redovisning, budget och resultatuppföljning, samt någon erfarenhet av större redovisningssystem t. ex. Raindance, Agresso eller dylikt. Du tar initiativ till utveckling och förbättringar och har god förmåga att planera och strukturera ditt arbeta. Du har lätt att samarbeta och kommunicera med andra.

Ansökan

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 8 februari. Du är välkommen att söka här. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Kontaktperson

Facklig kontaktperson
08-706 80 00

Välkommen med din ansökan!